Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
6.39

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

6

Natisni članek

načrtovanje seja programski svet RTV Slovenija

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 6.39

1 leto

Programski svet RTVS na seji tudi o težavah zaradi zakonodaje o predvolilni kampanji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

6

Rtv | Programski svet se bo na seji seznanil še z delovanjem spletnega portala MMC ter njegovimi statusnimi in organizacijskimi spremembami. | Foto Ana Kovač

Programski svet se bo na seji seznanil še z delovanjem spletnega portala MMC ter njegovimi statusnimi in organizacijskimi spremembami.

Foto: Ana Kovač

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo na današnji seji med drugim obravnaval odzivno poročilo vodstva na letno poročilo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev, informacije o realizaciji programsko-produkcijskega načrta od januarja do marca letos ter poročilo o analizi težav, ki jih RTVS povzroča zakonodaja o predvolilni kampanji.

Svetniki se bodo seznanili z analizo težav, ki jih RTVS povzroča trenutna zakonodaja o predvolilni in predreferendumski kampanji. RTVS težave povzroča predvsem status parlamentarnih in neparlamentarnih strank. Pred volitvami so bili pred dilemo, kam uvrstiti posamezne stranke, saj jasne definicije ni, uvrščenost pa je ključna pri odmeri programskega časa.

Ob tem opozarjajo tudi na veliko število strank in kandidatov, ki jim morajo po zakonu zagotoviti enako obravnavo, saj ob velikem številu kandidatov pravih soočenj ni mogoče pripraviti, so zapisali v analizi.

Leta 2022 je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Marica Uršič Zupan prejela rekordno število odzivov občinstva, obravnavala pa jih je 4.757. Po besedah varuhinje zato niso izpolnili vseh ciljev, ki jih bodo naslavljali tudi letos. To so okrepitev dialoga s programskimi ustvarjalci, podpora neposrednim stikom z občinstvom, pogostejše odzivanje na gostovanje v medijih in nadgradnja spletne strani, ki bi omogočila še boljši dostop za širšo javnost, je v odzivnem poročilu zapisal v. d. generalnega direktorja RTVS Andrej Grah Whatmough.

Varuhinja je lani prejela raznolik nabor odzivov, ki so bili povezani s supervolilnim letom in referendumi, radijski programi pa so prejeli največ odzivov na informativne vsebine in izbor glasbe. Veliko odzivov se je nanašalo tudi na stavko na RTVS, rabo jezika, dostopnost vsebin za invalide, tehnične težave, oglaševanje in plačevanje RTV-prispevka.

Andrej Grah Whatmough
Novice Dogajanje na RTVS: programski svet bo sejo nadaljeval, ko ...
Neža Kogovšek Šalamon
Novice RTV na ustavnem sodišču: Neža Kogovšek Šalamon izločena, Jaklič in Accetto ostajata
Rtv
Novice Zaupanje v RTVS najnižje doslej

 

Ne spreglejte