SiolNET. Novice Slovenija
1,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prijeli tihotapca migrantov, ki je povzročil smrtno prometno nesrečo #foto

1,15

termometer

prometna štajerka tihotapec migrantov pobegnil | Za storjena kazniva dejanja jim grozi od tri do 15 let zapora. | Foto: PU Celje
Za storjena kazniva dejanja jim grozi od tri do 15 let zapora. Foto: PU Celje

Pobeglega 24-letnega voznika, ki je 12. marca letos na avtocesti izven naselja Tepanje povzročil prometno nesrečo s kombiniranim vozilom, v katerem je bilo 12 prebežnikov, so prijeli, so danes sporočili s Policijske uprave Celje. Nesreča se je zgodila nekaj čez polnoč, v posledicah je umrla ena oseba, enajst ljudi se je poškodovalo. Ena oseba še ostaja na zdravljenju.  

Prometno nesrečo je povzročil 24-letni voznik kombiniranega vozila, ki je nezakonito prevažal 12 prebežnikov. Voznik je med vožnjo v smeri Ljubljane zapeljal čez odstavni pas na travnato površino ob desnem smernem vozišču in nato na kovinsko varnostno ograjo, po kateri je vozilo drselo dobrih 30 metrov, nato pa se večkrat prevrnilo in po trku v žičnato ograjo obstalo pred brežino Dravinje.

Dež Štajerska avtocesta Novice Drama na avtocesti: mrtev, veliko poškodovanih, tihotapec migrantov pobegnil

Pobegnil je s kraja nesreče, prebežnike pa pustil v vozilu  

24-letni voznik je po trčenju s kraja nesreče pobegnil, v vozilu, ki je ostalo na kraju nesreče, pa pustil 12 nelegalnih prebežnikov, ne da bi jim zagotovil potrebno pomoč.

Eden od njih, njegova identiteta še ni potrjena, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, državljan Turčije se je v trčenju izredno hudo poškodoval, lažje pa je bilo poškodovanih šest državljanov Indije, trije državljani Turčije in državljan Afganistana. Poškodovane so z reševalnimi vozili odpeljali v bolnišnico.

Ena oseba je zaradi hudih telesnih poškodb še vedno na zdravljenju, preostali pa so po opravljenih postopkih zaprosili za mednarodno zaščito in so jih že nastanili v azilni dom. 

Pri zbiranju obvestil so pri policiji ugotovili, da so migranti, udeleženi v prometni nesreči, mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo peš nelegalno prestopili na območju Ljutomera, kjer so jih v tovorno vozilo sprejeli osumljeni in jih nameravali nezakonito prek ozemlja Slovenije prepeljati v Italijo. | Foto: PU Celje Pri zbiranju obvestil so pri policiji ugotovili, da so migranti, udeleženi v prometni nesreči, mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo peš nelegalno prestopili na območju Ljutomera, kjer so jih v tovorno vozilo sprejeli osumljeni in jih nameravali nezakonito prek ozemlja Slovenije prepeljati v Italijo. Foto: PU Celje

Pridržali sodelavce nezakonitega prevoznika 12 migrantov 

Po tragični prometni nesreči so policisti nemudoma začeli intenzivno zbirati obvestila in iskati voznika ter sodelujoče.

Celjski kriminalisti so na dan nesreče prostost odvzeli dvema državljanoma Kosova, starima 18 in 21 let, ki sta stanovala na območju Celja. Osumljena sta kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja, saj sta sodelovala pri prevozu nelegalnih migrantov, in sicer tako da sta z osebnim vozilom spremljala kombinirano vozilo, s katerim je voznik prevažal 12 nelegalnih migrantov.

"V nadaljevanju smo prostost odvzeli še enemu državljanu Kosova, tudi on prebiva na območju Celja, staremu 21 let, ki je prav tako sodeloval pri storitvi omenjenega kaznivega dejanja. Vse tri smo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor," so še navedli pri Policijski upravi Celje. 

Pobeglega voznika prijeli v Kopru 

Za pobeglim 24-letnim voznikom kombiniranega vozila, sicer državljana Severne Makedonije s prebivališčem na območju Celja, so razpisali iskanje, ki je bilo intenzivno. 

V petek so ga koprski policisti med izvajanjem aktivnosti obravnavali na železniški postaji v Kopru. Ko so videli, da je zanj razpisan ukrep − prijetje s privedbo −, so mu odvzeli prostost.

24-letnika, osumljenega povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja, so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. | Foto: PU Celje 24-letnika, osumljenega povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja, so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Foto: PU Celje

Za storjena kazniva dejanja jim grozi od tri do 15 let zapora.

bager nesreča most Trebnje Avtomoto Drama pri Trebnjem: pri rušenju mostu skoraj tragedija #video Letalo Boeing 737 kitajska nesreča Novice Huda tragedija: strmoglavil boeing s 132 potniki #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin