Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2020,
15.40

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

2

Natisni članek

policija migranti

Torek, 7. 7. 2020, 15.40

3 leta, 9 mesecev

Prijeli Hrvata in tri Slovence, ki so pomagali pri ilegalnih prehodih meje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

2

Migranti državna meja | Foto STA

Foto: STA

Brežiški policisti so v noči na danes pri naselju Gregovce prijeli 25-letnega hrvaškega državljana, ki je skupini 20 tujcev omogočil nezakonit prehod državne meje in jih peš vodil v notranjost države. Noč pred tem pa so pri Jeleniku odvzeli prostost trem slovenskim državljanom, prav tako zaradi pomoči tujcem pri nezakonitem prestopu meje.

V skupini tujcev, ki jo je vodil hrvaški državljan, je bilo deset državljanov Iraka, štiri državljani Irana in po dva državljana Sirije, Nepala in Bangladeša. Policijski postopki z njimi še niso končani. Hrvaškega državljana bodo po končani preiskavi privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, piše STA.

Migranti v Bosni
Novice Z Balkana ne prihajajo le okužbe, dramatično več je tudi migrantov, ujetih po nezakonitem prečkanju meje

Po končanem pridržanju bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku tudi tri slovenske državljane. Eden je vozil avtomobil avstrijskih registrskih oznak, ko so ga policisti v noči na ponedeljek ustavili pri Jeleniku. V vozilu so bili tudi štirje državljani Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, poroča STA.

Slovenske državljane pridržali, mladoletne tujce odpeljali v azilni dom

Policisti so nato v bližini ustavili še eno vozilo slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva slovenska državljana, ki ju prav tako sumijo pomoči tujcem pri nezakonitem prestopu meje. Vsem trem slovenskim državljanom so odvzeli prostost in jih pridržali. Mladoletne tujce, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, so odpeljali v azilni dom, še navaja STA.

Policisti novomeške policijske uprave so v letošnjem letu med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli skupno 24 posameznikov, osumljenih tihotapljenja prebežnikov. Kot so ugotovili, so v večini primerov tujci peš nezakonito prestopili državno mejo, osumljenci pa so jih z vozili pričakali v bližini meje in jih poskušali prepeljati v notranjost države. Med osumljenci je bilo največ državljanov Slovenije in Hrvaške.
Ne spreglejte