Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 9. 2012,
11.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 22. 9. 2012, 11.47

8 let, 5 mesecev

Preureditev vinjetnih stez tudi na cestninski postaji Torovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Preureditvi vinjetnih stez na cestninski postaji Log bo v ponedeljek sledila preureditev na cestninski postaji Torovo. Ocenjena vrednost rušitvenih del je 30.000 evrov.

Že v nedeljo bodo zaradi odstranitve betonskih otokov na vinjetnih stezah začeli s postavljanjem zapore na čelni cestninski postaji Torovo, in sicer v obe smeri. V ponedeljek bodo delavci Družbe za avtoceste RS (Dars) začeli odstranjevati betonske otoke na vinjetnih stezah. Odstranili bodo sredinski otok in otok levo ob sredinskem otoku v smeri Ljubljana - Kranj, so sporočili z Darsa.

Dela naj bi bila zaključena do 5. oktobra Tako med postavitvijo zapore kakor tudi med samimi deli bosta za prehod vinjetnih vozil prek cestninske postaje Torovo omogočeni še vedno po dve stezi v vsako smer. Dela bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer zaključena predvidoma do 5. oktobra.

Pričakovati je gost promet z zastoji Cestninjenje tovornih oz. vseh nevinjetnih vozil bo potekalo brez sprememb obstoječe prometne ureditve, razen v smeri iz Ljubljane proti Kranju, kjer bo ostala zaprta tudi ena kombinirana steza. Med opravljanjem del je zlasti v konicah možno pričakovati tudi zgostitve in zastoje.

Po novem prek cestninske postaje 60 kilometrov na uro Hitrost vožnje prek cestninske postaje Torovo bo med opravljanjem omenjenih del še vedno omejena na 40 kilometrov na uro, po končani preureditvi v okviru prve faze pa bodo vinjetna vozila prek nje lahko vozila po dveh vinjetnih pasovih v vsako smer vožnje 60 kilometrov na uro. Uporabnike tega dela gorenjske avtoceste na Darsu pozivajo k spoštovanju predpisane hitrosti vožnje. Določena dela, povezana s preureditve cestninske postaje Torovo, so bila v tem tednu že opravljena, nekatera se še izvajajo, a bodo dokončana do začetka rušitvenih del.

Ena bolj obremenjenih cestninskih postaj Število dnevnih prehodov vozil na cestninski postaji Torovo je lani znašalo povprečno 40.417 dnevno, kar jo uvršča med bolj obremenjene.

Ne spreglejte