SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preiskali brutalna ropa nad varnostnikoma v Laškem

4

termometer

Celjski kriminalisti so, v sodelovanju s kriminalisti PU Koper, zaključili mednarodno kriminalistično preiskavo dveh ropov nad varnostnikoma, ki sta se v letih 2010 in 2011 zgodila v Laškem.

V obeh primerih sta storilca varnostnikoma na brutalen način odvzela večji vsoti gotovine.

Prvemu varnostniku napadalca odvzela 35 tisoč evrov... V prvem primeru, meseca oktobra 2010, sta dva osumljena in sicer 30- letni državljan Bosne in Hercegovine ter drugi, za zdaj še neznani storilec, napadla varnostnika, ki je v večernih urah prinesel denar v dnevno – nočni trezor v Laškem. Varnostniku sta zagrozila s strelnim orožjem ter ga huje poškodovala z več udarci v glavo. Odvzela sta mu 35.270 evrov ter njegovo službeno pištolo. Poškodovanega varnostnika so zaradi poškodb z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

...podobna zgodba tudi v drugem napadu, ukradla pa 10 tisoč evrov V drugem primeru sta osumljena, prav tako 30-letni državljan Bosne in Hercegovine in za zdaj še neznani storilec, v mesecu januarju 2011, na enak način z grožnjami in uporabo strelnega orožja ter z udarci v glavo, napadla drugega varnostnika, ki je v večernih urah prinesel denar v dnevno nočni trezor v Laškem. Varnostniku sta na silo odvzela 10.021 evrov ter njegovo službeno pištolo. Varnostnika, ki je zaradi močnih udarcev v glavo za nekaj časa celo izgubil zavest, so prav tako kot v prvem primeru, po dejanju z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Osumljeni po napadih zapustil Slovenijo Na podlagi zbranih dokazov, ogledom kraja dejanja in pri hišnih preiskavah najdenih stvari, so kriminalisti ugotovili, da je oba brutalna napada nad varnostnikoma storil tridesetletni državljan Bosne in Hercegovine s stalnim bivališčem v Italiji, v sodelovanju z neznanim storilcem. Osumljeni tridesetletnik je takoj po dejanju zapustil Slovenijo in se umaknil v tujino, kjer je bival na različnih neznanih naslovih. Na podlagi pridobljenih dokazov so celjski kriminalisti tridesetletnega osumljenca kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju ter hkrati predlagali razpis mednarodne tiralice in evropski nalog za prijetje. Osumljeni je bil namreč slovenskim organom pregona nedosegljiv.

Izsledili so ga v Italiji s ponarejenim romunskim potnim listom Osumljenega tridesetletnika so po več mesečnem iskanju v Italiji izsledili in prijeli italijanski varnostni organi. V času prijetja je bil oborožen, uporabljal je ponarejen romunski potni list z drugimi podatki.

Osumljeni tridesetletni državljan Bosne in Hercegovine je trenutno v Italijanskih zaporih in čaka na izročitev pravosodnim organom Republike Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin