SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predstavniki nastajajoče slovenske katoliške univerze v Vatikanu

2

termometer

Predstavniki nastajajoče katoliške univerze v Sloveniji so se mudili v Vatikanu, kjer so dvema kongregacijama predstavili projekt ustanavljanja prve slovenske katoliške univerze.

Ljubljanskega pomožnega škofa in direktorja Katoliškega inštituta Antona Jamnika, generalnega tajnika Slovenske škofovske konference Andreja Sajeta in vodjo tajništva za ustanovitev katoliške univerze Andreja Nagliča je dopoldne najprej sprejel slovenski veleposlanik pri Svetem sedežu Ivan Rebernik, nato pa so na Kongregaciji za katoliško vzgojo, ki jo vodi kardinal Zenon Grocholewski predstavili dosedanji potek priprav na ustanovitev katoliške univerze v Sloveniji.

Slovenski predstavniki niso želeli dati izjave Ob koncu obiska v Rimu in Vatikanu so se predstavniki nastajajoče slovenske katoliške univerze, ki za STA niso želeli dati izjave, sestali še s prefektom Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega delovanja, kardinalom Francem Rodetom, ki so mu prav tako predstavili omenjeni projekt.

Medtem v Rimu poteka mednarodni kongres o katoliškem šolstvu z naslovom Vidnejša prisotnost katoliških šol v evropskem javnem prostoru, ki se je začel v nedeljo. Znanstvenega posveta, ki ga je organiziral Svet evropskih škofovskih konferenc, se v imenu Slovenske škofovske konference udeležuje Roman Globokar, direktor Zavoda sv. Stanislava, v katerem delujeta Škofijska klasična gimnazija in katoliška Osnovna šola Alojzija Šuštarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin