Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
15.09

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

7

Natisni članek

Tanja Fajon SD Nataša Pirc Musar predsednica

Torek, 24. 1. 2023, 15.09

1 leto, 3 mesece

Predsednica Pirc Musar s SD tudi o morebitnih spremembah ustave pri imenovanju funkcionarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

7

Nataša Pirc Musar | Predsednica republike Nataša Pirc Musar med pogovorom s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine Janijem Prednikom | Foto Twitter/Nataša Pirc Musar

Predsednica republike Nataša Pirc Musar med pogovorom s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine Janijem Prednikom

Foto: Twitter/Nataša Pirc Musar

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine SD Janijem Prednikom. Spregovorili so o izzivih zdravstvene reforme, morebitnih spremembah ustave, predvsem v luči imenovanja funkcionarjev s strani predsednice republike, dotaknili pa so se tudi vprašanj političnega sistema in pokrajin.

Kot so sporočili iz urada predsednice, so se sogovorniki strinjali, da je komunikacija med različnimi akterji oblasti pomembna za učinkovito in uspešno delovanje države.

Gre sicer za eno izmed srečanj, ki jih je predsednica Pirc Musar pripravila s prvaki parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin. Pretekli teden se je predsednica tako že srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem. Poudarek srečanja je bil pogovor o strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije.

Pirc Musarjeva že opravila pogovore z Levico in tudi opozicijo

Pirc Musarjeva je že opravila tudi pogovore s predstavniki opozicijskih strank, in sicer s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec ter predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem. S predstavniki opozicije je pogovor med drugim tekel o zdravstveni reformi.

V ponedeljek pa je predsednica gostila koordinatorja Levice Luko Mesca in vodjo poslanske skupine Levica Mateja Tašnerja Vatovca. Na srečanju so med drugim spregovorili o morebitnih ustavnih spremembah, zdravstveni reformi ter podnebni politiki in zeleni prihodnosti

V sredo se bo Pirc Musarjeva ob 11. uri srečala še s predstavnikoma italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicejem Žižo in Ferencem Horvathom.

Musar Mesec Vatovec
Novice Poslanca Levice na srečanju s Pirc Musarjevo: Spremenili bi volilni sistem
Novice K Pirc Musarjevi tudi Janša in Godčeva
Ne spreglejte