Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 2. 2016,
20.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ministrstvo za pravosodje Evropska komisija tožba nadzor tovarna sladkorja Ormož

Sreda, 3. 2. 2016, 20.24

7 let, 12 mesecev

Pravosodno ministrstvo terja odgovore pravobranilstva glede tovarne sladkorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ministrstvo za pravosodje je odredilo nadzor na državnem pravobranilstvu. To je prepozno oddalo tožbo zoper Evropsko komisijo v primeru zapiranja ormoške tovarne sladkorja.

Ministrstvo za pravosodje je zaradi prepozno oddane tožbe zoper Evropsko komisijo, ki je Sloveniji zaradi očitanih nepravilnosti pri zapiranju ormoške tovarne sladkorja naložila plačilo 8,7 milijona evrov, danes odredilo nadzor na državnem pravobranilstvu, je na novinarski konferenci po seji vlade povedala državna sekretarka Tina Brecelj.

Državno pravobranilstvo potrebno temeljite prenove Nadzor bo po njenih besedah v naslednjih dneh pokazal, kdo in kdaj je storil napako, ob tem pa omenjeni primer kaže tisto, kar so na ministrstvu ugotavljali že pred časom – da je državno pravobranilstvo po 18 letih miru, ki so ga bili deležni, potrebno temeljite prenove.

"Država potrebuje fleksibilno državno odvetništvo z dotokom novega kadra in s kariernim sistemom, ki se bo bolj sposoben prilagajati vse bolj kompleksnim situacijam. Ta primer nas še dodatno utrjuje v prepričanju, da je državno pravobranilstvo treba statusno, organizacijsko in vsebinsko prenoviti," je dejala Brecljeva in dodala, da to že intenzivno počnejo, tako da bo v kratkem pripravljen osnutek novega zakona.

Mogoči so različni disciplinski postopki V omenjenem primeru so, če se bo ugotovila konkretna krivda posameznika, mogoči različni disciplinski postopki, seveda pa ima vlada ključno besedo predvsem pri ponovni izvolitvi in s tem povezano ohranitvijo mandata pravobranilca, je pojasnila državna sekretarka. Stvari sicer ne želi prejudicirati, saj je po njenem mnenju treba počakati na odgovore odrejenega nadzora.

Ne spreglejte