Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2023,
14.04

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

8

Natisni članek

promet promet rekonstrukcija ceste Ljubljana obvoznica

Petek, 21. 4. 2023, 14.04

1 leto

Pozor, v soboto začetek prenove nadvoza nad ljubljansko obvoznico na Dunajski cesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

8

Dars zapora obvoznica | Vsa dela bodo potekala pod delnimi zaporami, priključki na Dunajsko cesto bodo v posameznih fazah sanacije v celoti zaprti. Zapore se bodo sproti spreminjale in prilagajale poteku del na terenu. | Foto Klemen Korenjak

Vsa dela bodo potekala pod delnimi zaporami, priključki na Dunajsko cesto bodo v posameznih fazah sanacije v celoti zaprti. Zapore se bodo sproti spreminjale in prilagajale poteku del na terenu.

Foto: Klemen Korenjak

Začenja se prenova dotrajanega nadvoza nad ljubljansko obvoznico na Dunajski cesti, vrednost projekta je nekaj nad 2,4 milijona evrov brez davka. Dela se bodo začela v soboto, 22. aprila 2023, in bodo trajala do novembra letos. Pričakujemo lahko delne zapore cest, na Dunajski cesti bo polovična zapora, na hitri cesti pod nadvozom (obvoznici) pa bosta zaprta po dva pasova na vsaki strani vozišča.

Na objektu bodo izvedli rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor. Zamenjali bodo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom (vročevod, plinovod, vodovod, telekomunikacijske vode, električno napeljavo).

Uredili bodo tudi prometno signalizacijo pred objektom in na njem, prometna ureditev po prenovi pa bo ostala enaka.

Dars bo financiral prenovo konstrukcije nadvoza, občina pa sanacijo površine. Na občino tako odpade skoraj 1,1 milijona evrov, približno 1,3 milijona pa na Dars.

Med obnovo bodo delne in tudi popolne zapore

Vsa dela bodo potekala pod delnimi zaporami. Na Dunajski cesti bo polovična zapora, na hitri cesti pod nadvozom (obvoznici) bosta zaprta po dva pasova na vsaki strani vozišča.

Priključki na Dunajsko cesto bodo v posameznih fazah sanacije v celoti zaprti. Zapore se bodo sproti spreminjale in prilagajale poteku del na terenu, aktualne informacije o njih pa lahko spremljate na portalu PromInfo.

Zaradi sočasnih del se obetajo dodatne prometne težave

Rekonstrukcija bo potekala v sodelovanju z Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), ki bo izvedla prenovo konstrukcije nadvoza, Mestna občina Ljubljana (MOL) pa bo prenovila površino.

Prenovo nadvoza je sicer ljubljanski župan Zoran Janković napovedoval že za septembra lani, a so se postopki zavlekli, dodaten vidik pa so bila tudi obstoječa gradbena dela na severni obvoznici na območju med krožiščem Tomačevo in razcepom Zadobrova, kjer se ob prenovi cestišča zaključuje tudi rekonstrukcija priključka na Leskovškovo cesto. Vsaj nekaj časa bodo zdaj vsa ta dela potekala sočasno, zaradi česar se obetajo dodatne prometne težave, poroča STA.

Zastoj
Novice Dars pojasnil, kako bodo zmanjšali zastoje na ljubljanski obvoznici
Severna obvoznica
Novice Pozor: na severni ljubljanski obvoznici v prihodnjih mesecih še več zastojev
Severna obvoznica
Avtomoto Pozor: zapore obvoznice v Ljubljani
Ne spreglejte