Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 2. 2015,
7.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2015, 7.14

8 let

Ponekod zaradi intenzivnega sneženja močno upočasnjen promet (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ponekod po Sloveniji sneži, zato je potrebna previdnost na cestah. Sneg se oprijema cestišč, na izpostavljenih mestih pa obstaja tudi možnost poledice.

Na Primorskem, še posebej med Kozino in Postojno ter na Idrijskem, je promet zaradi intenzivnega sneženja močno upočasnjen, sporočajo s Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na primorski avtocesti je med Senožečami in Nanosom zaradi zdrsov vozil v obe smeri odprt samo prehitevalni pas.

Vozniki naj vozijo previdno, upoštevajo primerno varnostno razdaljo in hitrost prilagodijo razmeram na cesti.

Ponoči bodo padavine postopno povsod ponehale Ponoči bodo rahle padavine postopno povsod ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo ponehala. V nižjih delih Primorske bo deževalo, drugod pa večinoma snežilo. Padavin bo manj v severovzhodnih krajih, napovedujejo na agenciji za okolje in prostor.

Jutri bo deloma sončno z zmerno oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -6, v alpskih dolinah do -10, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V sredo rahlo sneženje V torek se bo od jugozahoda oblačnost povečala, na severovzhodu bo še deloma sončno. Popoldne bodo predvsem v zahodni in južni Sloveniji občasne krajevne padavine. V sredo bo oblačno, čez dan se bo rahlo sneženje od jugozahoda postopno razširilo nad večji del Slovenije. V nižjih delih Primorske bo deževalo. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, ponekod drugod pa veter severnih smeri. V četrtek bo oblačno z večinoma rahlim sneženjem, ob morju dežjem. Veter se bo nekoliko okrepil.

Predvsem v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah je nevarnost snežnih plazov četrte, drugod v naših gorah pa tretje stopnje, opozarjajo na agenciji.

Ne spreglejte