SiolNET. Novice Slovenija
2,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija zaradi dokumentov o migrantih toži informacijsko pooblaščenko

2,01

termometer

begunci, migranti, tihotapljenje
Foto: PMP Gruškovje

Policija je vložila tožbo zoper odločitev informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik, da mora policija razkriti dokumente o ravnanju z migranti na meji. Dokumenti so bili na pobudo Amnesty International Slovenija in Dnevnika v enem delu že razkriti, ključni deli pa so ostali cenzurirani, piše Dnevnik.

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je policiji odredila, da mora razkriti dokumente, na podlagi katerih v obmejnih postopkih obravnava migrante in prosilce za azil.

So postopki zakoniti?

Po njenem mnenju in na pobudo nevladne organizacije Amnesty International Slovenija bi morala biti javnost seznanjena z vsebino, da bi se prepričala, ali so postopki zakoniti, poroča časnik. Policisti bodo odločbo izpodbijali na upravnem sodišču.

migranti Novice Italija bo prevzela ženske in otroke z migrantskih ladij

V javnosti so se sicer lani pojavili očitki, da policija migrantom preprečuje, da bi zaprosili za azil, in da jih namesto tega nezakonito izganja na Hrvaško, še piše Dnevnik.

migranti, morje Novice Lani v Sredozemskem morju umrlo več kot 2.200 migrantov Bodeča žica, meja, migranti Novice V EU lani prišlo najmanj ilegalnih migrantov v zadnjih petih letih

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin