Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Sreda,
14. 11. 2012,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 14. 11. 2012, 9.56

8 let

Podpora v drugem krogu odvisna od odprave blokade

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Parlamentarne stranke, ki nimajo svojega kandidata v drugem krogu predsedniških volitev, se še niso odločile, koga bodo podprle.

Prvi krog predsedniških volitev je za nami. Nekateri so bili prijetno presenečeni, nekateri jezni, tretji pa razočarani. Po nekaj prespanih nočeh in po prvih analizah nedeljske odločitve volivcev smo vprašali parlamentarne stranke, ki nimajo svojega predstavnika v drugem krogu, katerega kandidata bodo podprle v drugem krogu.

SDS: Kdor bo pomagal pri deblokadi Slovenije V največji vladni stranki SDS še vedno vztrajajo pri odgovoru, ki so ga sporočili že v nedeljo, ko je bilo jasno, da njihov kandidat dr. Milan Zver ne bo uvrščen v drugi krog: "Kakršnokoli odločanje SDS v zvezi s podporo v drugem krogu predsedniških volitev bo zahtevno, saj ne vidimo veliko tega, kar je v našem programu in kar so naše vrednote. Vendar se bomo dokončno odločali na podlagi tega, kako bosta oba kandidata v prihodnjih tednih pomagala pri odpravi blokadi, v kateri je danes Slovenija."

NSi: odločitev konec novembra Veliko novega nam niso ponudili niti pri Novi Sloveniji, ki je prav tako podpirala Milana Zvera. Sporočili so nam, da se bodo o tej temi še pogovarjali: "Vse odločitve, povezane z drugim krogom, bomo sprejeli na seji sveta stranke, ki bo konec novembra."

SLS: niso se premislili Glede na to, da v prvem krogu niso podprli nobenega od treh kandidatov, smo SLS-ovce vprašali, ali so se premislili. Ali so se morebiti sprejeli odločitev, da v drugem krogu vseeno podprejo enega od kandidatov? Njihov odgovor je bil: "V SLS smo že sprejeli odločitev glede nadaljnjih postopkov okoli predsedniških volitev. SLS se bo tako kot v dozdajšnji kampanji za volitve predsednika RS popolnoma distancirala od volilne kampanje." Predsednik SLS Radovan Žerjav je ob tem povedal še, da izidi kažejo, da so ljudje očitno tokrat zavestno šli čez blokovske delitve, kar je po njegovem prepričanju najpomembnejše sporočilo, ki ga mora slovenska politika slišati in dojeti.

Ne spreglejte