SiolNET. Novice Slovenija
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podatki razkrivajo: to so izkoristili med epidemijo

0,23

termometer

Med epidemijo koronavirusa so se prebivalci Slovenije vseh generacij imeli možnost naučiti novih spretnosti. Kdo se je v tem času naučil največ?

Epidemijo so najbolje izkoristili pripadniki najmlajše generacije Z. Raziskava je še pokazala, da so nova znanja osvajali vsi.

Spretnosti med korono. Ucenje. Foto: Mediana

V raziskavi Mediana TGI, ki jo je Inštitut Mediana izvajal med julijem 2020 in junijem 2021, je bilo ugotovljeno, da je nove spretnosti pridobivala tudi približno tretjina generacij Y in X ter več kot četrtina generacije "baby boom", ki so stari nad 57 let.

Katera družbena omrežja so najbolj priljubljena?

Podatki raziskave razkrivajo, da je vsa družbena omrežja, razen Linkedina, najbolj uporablja generacija Z. Več kot 80 odstotkov jih najdemo na Facebooku, Instagramu in Youtubu, veliko tudi na aplikaciji Snapchat.

To je tudi edina generacija, ki v veliki meri uporablja Tiktok. Vsak deseti uporabnik generacije Y je dnevno na Linkedinu, ti ga največ uporabljajo. Na Facebooku je prisotnih tudi 64 odstotkov generacije X, ki v primerjavi z mlajšima generacijama veliko manj uporablja Youtube, Instagram, Snapchat in Linkedin.

Na Facebooku pa je tudi že skoraj polovica generacije "baby boom", od katerih vsak peti uporablja tudi Youtube, vsak 17. pa celo Instagram.

Spretnosti med korono. Ucenje. Foto: Mediana

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin