SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počitnic je konec, šole odprle svojo vrata (video)

1

termometer

Počitnic je konec. Za 167.751 osnovnošolcev in okoli 75.500 srednješolcev se je začelo šolsko leto. V klopi bo prvič sedlo 21.886 učencev, kar je največja generacija prvošolčkov v zadnjem desetletju.

Policija vse voznike poziva, naj vozijo počasi, vse druge udeležence v prometu pa, da naj bodo v prometu previdni.

Aktivnosti policije za zagotavljanje varnosti otrok na poti v šolo in iz nje sicer potekajo že nekaj časa, več pa jih bo zlasti v prvih šolskih dneh. Policisti napovedujejo, da bodo do 12. septembra bolj prisotni v okolici šol in vrtcev, po varnih poteh pa bodo spremljali tudi prvošolčke.

Poostren nadzor prometa Med drugim bodo policisti v okolici šol izvajali poostren nadzor prometa, preverjali opremljenost otrok z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi v nočnem času ali ob zmanjšani vidljivosti, preverjali tehnično brezhibnost vozil in pravilno parkiranje.

V okolici šol in vrtcev vozite previdno, otrokom pa omogočite varno prečkanje ceste ter varen prihod v šolo in iz nje.

Prvi tuji jezik že v 2. razredu Večjih sprememb za učence in dijake v letošnjem šolskem letu ni. Še največ sprememb je v osnovnih šolah, kjer bodo v 2. razred osnovne šole letos začeli uvajati prvi tuj jezik. V 4. razredih se bo začelo z uvajanjem neobveznih izbirnih predmetov, v 7. razredih pa z uvajanjem drugega tujega jezika kot neobveznega izbirnega predmeta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin