Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 7. 2009,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 7. 2009, 16.56

8 let

Pobudniki samostojne občine Ankaran proti dražbi parcel v njihovem kraju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pobudniki samostojne občine Ankaran pozivajo k bojkotu torkove javne dražbe, na kateri namerava občina Koper prodati 21 parcel in nepremičnin v občinski lasti na območju Ankarana in Debelega rtiča.

Gre za 21 občinskih parcel na območju Ankarana in na severni strani Debelega rtiča v skupni izmeri 52.004 kvadratnih metrov, ki jih občina prodaja za skupno izklicno ceno 9.383.567 evrov. Pobudniki občine Ankaran so prepričani, da gre za načrtno siromašenje Ankarana in neupravičeno bogatenje koprske občine na račun nepopravljivih posegov v prostor. Prodali bi tudi del pokopališča Pobudniki so ogorčeni, saj namerava občina na dražbi prodati tudi zemljišča, vključena v spominski park Aleša Beblerja Primoža, tam naj bi zraslo novo krožišče, in del novega ankaranskega pokopališča. "Namera koprske občine, da se novo pokopališče poruši, spremeni njegova namembnost in pozida z luksuznimi stanovanjskimi objekti, je za Ankarančane žaljiva," menijo.

Morebitne investitorje obveščajo, da je nakup omenjenih parcel tvegana poslovna poteza. Glede prostorskih načrtov in aktov, ki urejajo izgradnjo nepremičnin tudi na nekaterih parcelah, ki jih prodaja občina, teče trenutno presoja ustavnosti in zakonitosti na ustavnem sodišču.

"Da se ne bi osmodili" "Potencialne vlagatelje želimo posvariti, da se ne bi osmodili," pojasnjuje vodja pobude Gregor Strmčnik. Po njegovih besedah je namreč zelo verjetno, da bodo ureditveni pogoji in namembnost parcel in nepremičnin drugačni, kot je trenutno objavljeno v razpisu javne dražbe, morebitni kupci pa posledično oškodovani.

Potencialne vlagatelje pozivajo, naj odstopijo od torkove dražbe in od "poslovnih vložkov in morebitnih nameravanih naložb v tiste nepremičninske posle na območju Ankarana, ki so v nasprotju z voljo Ankarančanov in v katere jih je kljub javnim opozorilom vpletla obstoječa oblast Mestne občine Koper".

"Škodljive prodaje bomo sodno izpodbijali" "Prenosu navedenega občinskega premoženja v zasebno last bomo nasprotovali z vsemi pravnimi sredstvi, morebitne škodljive prodajne sklepe dražbe pa bomo sodno izpodbijali," še napovedujejo pobudniki.

Ne spreglejte