Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 8. 2012,
7.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 15. 8. 2012, 7.24

8 let

Po celotni državi razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uprava RS za zaščito in reševanje je razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja v več primorskih občinah ter veliko naravno ogroženost naravnega okolja v vseh ostalih občinah.

Zelo veliko požarno ogroženost so na upravi za zaščito in reševanje razglasili na območju občin Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba. Za omenjena območja je že do zdaj veljala prepoved kurjenja, sežiganja ali uporabe odprtega ognja, puščanja ali odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, od danes pa je prepoved do preklica razširjena na vso državo.

V tem času poostren nadzor Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano in policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor, napovedujejo v upravi za zaščito in reševanje.

Občine skladno z uredbo o varstvu pred požarom v naravnem okolju v času velike ali zelo velike požarne ogroženosti naravnega okolja organizirajo opazovanje in obveščanje o nevarnosti požarov v naravnem okolju. Pri tem morajo sodelovati lastniki, zakupniki oziroma drugi uporabniki zemljišč, inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano, Zavod za gozdove Slovenije, lovske družine, kmetijci, gasilci, policija in drugi, so še navedli.

Pri Črnem Kalu še vedno izvajajo požarno stražo Na upravi za zaščito in reševanje so sicer v torek prejeli več obvestil o manjših požarih v naravnem okolju, gasilci na območju požarišča obsežnega požara pri Črnem Kalu, ki je izbruhnil v petek, pa še vedno izvajajo požarno stražo.

Ne spreglejte