Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
20.05

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2013, 20.05

8 let, 8 mesecev

Planet TV: Strokovna direktorica UKC Ljubljana dela tudi zasebno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pri ministru za zdravje Tomažu Gantarju je bila danes na zagovoru strokovna direktorica ljubljanskega kliničnega centra Brigita Drnovšek Olup.

Drnovšek-Olupova je bila na zagovoru zaradi soodgovornosti pri težavah z otroško srčno kirurgijo, ki so po mnenju ministra vredne vse graje, saj so v zakulisju osebni interesi. Drnovšek-Olupova pa očitno ne uredi, kar bi morala, še toliko bolj bode v oči, da poleg klinike dela še zasebno. Za kar pa ima celo dovoljenje – samega ministrstva.

Mesečna plača strokovne direktorice ljubljanskega kliničnega centra Brigite Drnovšek Olup, soodgovorne, da so v zakulisju gostovanja izraelskega otroškega srčnega kirurga Davida Mishalyija pod Alpami, sumljive igre, znaša 4.500 evrov bruto. V ozadju zgodbe so, tako pravi minister Tomaž Gantar "osebni interesi nekaterih, ki so v to zgodbo vključeni". S čimer v skoraj štiri leta dolgem mandatu ni uspelo pretrgati niti za to najbolj odgovorni strokovni direktorici. Ekipa Planet TV ji je pred tretjo popoldne večkrat zvonila na vrata. Pa je tam niso našli.

Zarezala ni niti v konflikt interesov svoje pomočnice Ksenije Geršak, ki davkoplačevalski denar za razvoj in znanost deli med različne klinike in ga pri tem zajeten kos odmeri prav oddelku svojega moža Boruta Geršaka. Še več, namesto da bi strokovna direktorica pometala pred pragom klinike, raje vihti metlo pri zasebnikih – pri Inmedu, natančneje pri Optiki Blatnik. Drnovšek-Olupova tam dela le občasno. In ne samo v zasebnem Inmedu, ampak tudi v Providu, v optiki svojega sina Blaža Obrča. To je v očeh ministra Gantarja povsem nesprejemljivo in neetično. "Mislim, da je delo na strokovnem področju v UKC dovolj zahtevno, da zahteva dovolj angažiranja, da ni potrebnega še kaj vzporednega," je dejal Gantar.

A kaj ko sta pravilnik in zakon na njeni strani. Konec koncev ji kljub kritikam ministra soglasje za delo pri zasebnikih daje kar njegovo ministrstvo, in to za eno uro dela v sinovi optiki. To traja tudi dlje, česar pa nihče v naši državi ne nadzira, saj – tako pravi minister – ni dovolj denarja.

Ne spreglejte