SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Na hipodromu Stožice bo delo izgubilo deset ljudi

4

termometer

Najemniku Derby bara na hipodromu Stožice aprila poteče najemna pogodba, lastnik, MOL, pa o njenem podaljšanju ne želi niti slišati. Obupanemu najemniku in še devetim drugim grozi izguba dela.

Nedaleč od zloglasnih Stožic, nedokončanega veleprojekta župana Jankovića, je hipodrom, na njem pa Derby bar. Husein Rizvić v njem že od leta 1988 streže strankam. A kot kaže, so baru dnevi šteti. Pokazal nam je pogodbo s konjeniškim klubom, v kateri piše, da lahko na hipodromu upravlja lokal. Leta 1993 jo je podpisal za 20 let, pogodba se izteče čez dober mesec.

A težava je, ker sta hipodrom in stavba, v kateri je Rizvićev bar, pred leti postala last Jankovićevega MOL-a. Ta pa, pravi Rizvić, niti slišati noče o podaljšanju najemne pogodbe. "Počutim se kot hlapec. Na vse dopise, dogovore ni nobenega odgovora," pravi Rizvić.

Smo pa odgovor dobili mi. MOL nam je pojasnil, da Rizvić zaseda zemljišče občine. Stavba pa je del konjeniškega kluba in je v prihodnje ne nameravajo oddajati.

Rizviću grozi, da bo pri 57 letih pristal na cesti. In to kljub temu, da je v Derby bar v dobrih dvajsetih letih vložil okoli 600 tisoč evrov. MOL mu vlaganj oziroma solastništva stavbe ne prizna. Zavrnilo ga je tudi sodišče. Po glavi mu zato že rojijo črne misli, razmišlja celo o samomoru.

Če MOL ne bo podaljšal pogodbe, bo z Rizvićem na cesti pristalo tudi devet zaposlenih, ki za zdaj z davki še polnijo občinsko blagajno. A Rizvić še vedno upa, da bo na koncu prevladal razum in bodo z MOL le našli ustrezno rešitev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin