SiolNET. Novice Slovenija
6,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pismo šefa UKC Ljubljana celotni Sloveniji: Naša generacija česa takega še ni videla

6,08

termometer

Janez Poklukar
"Nekega dne bomo lahko ponovno množično spodbujali naše orle v Planici, dočakali novo leto v gneči mestnih ulic ter skupinsko vrtičkali za domom," napoveduje generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar. Foto: STA

"V naslednjih tednih bomo šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti. Čez dva do tri tedne bomo živeli obdobje, ki bo polno nemogočih preprek. Čeprav si želim, da se motim, je statistika v primeru epidemije žal navadno nezmotljiva," je v javnem pismu vsem prebivalcem Slovenije zapisal generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar.

Peter Jančič Siol Plus Prostitutke, mazači, Hruščovi in še Zlatko

"Virus vidim kot parazit človeštva, ki se ne ozira na razlike med nami. Širi se ne glede na meje držav ali občin. Ne zanima ga, ali smo v jeseni življenja, podjetniške zvezde na vrhuncu moči ali mladi v največjem razcvetu. Ne zanima ga številka, ki smo jo ali nismo obkrožili zadnjo volilno nedeljo. Ne zanima ga, ali vanj verjamemo ali ne. Solidarno napada vse, najstarejši bodo le prvi med žrtvami. Še danes samoumevni posegi bodo lahko postali stežka dosegljivi, saj bo vse osebje osredotočeno na reševanje življenj v epidemiji," je poudaril Poklukar in dodal:

"Človeštvo je premagalo največje izzive preteklosti - črne koze, špansko gripo in nacizem. Enotno smo nastopili prvi dan naše državnosti, kar nas je ne glede na razlike pognalo naprej. Kot ljudje smo zmagali, ker smo znali zaščititi najšibkejšega človeka. Boj bomo tudi tokrat končali kot zmagovalci, ker bomo odgovorili solidarno."

Miha Mazzini (primerno za TOP 2) Siol Plus Miha Mazzini: Ruska ruleta kot nacionalni šport

"Maske bodo spet postale le šega pustnih karnevalov"

Po njegovih besedah bomo nekega dne lahko ponovno množično spodbujali naše orle v Planici, dočakali novo leto v gneči mestnih ulic ter skupinsko vrtičkali za domom. Smučanje, izleti na morje ali obiski koncerta in gledališča bodo, kot pravi, ponovno samoumevni, maske pa bodo spet postale le šega pustnih karnevalov.

Ribič Nabarima Novice "Strašno je, kaj smo odkrili, a moramo vam povedati resnico"

"Tudi v teh težkih pogojih se rojeva novo življenje"

"Do tam nas ne bodo pripeljala velika dejanja velikih posameznikov, temveč ravno nasprotno - mala odrekanja vsakega od nas. Solidarni v borbi, odločnosti in upanju bomo uspeli. Tudi v teh težkih pogojih se rojeva novo življenje - prvi nasmeh, ki ga novorojenček vidi skozi skafander, ni nič manj iskren," je prepričan.

Ob koncu pisma se je zahvalil vsem za vso pomoč, spodbudo in podporo, ki so jo in je bodo deležni: "Zdravstveni delavci lahko pomagamo samo toliko, kot nam pomaga skupnost, ki stoji za nami. Pazite nase, svoje bližnje in svojo okolico."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 259
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin