Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2008,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 22. 2. 2008, 14.39

8 let

Pahor: Cena politične delnice SD je bila po volitvah precenjena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vedel sem, da je bila cena politične delnice SD po predsedniških volitvah precenjena, je danes dejal predsednik SD Borut Pahor.

"Današnja podpora je realna vrednost naše politične delnice. Ne bom začuden, če bo njena podpora v prihodnje še malo padla, je dejal Pahor. Meni, da "bo politična tekma izjemno zahtevna tako za SD in tudi SDS". Kot je povedal, je padec podpore SD predvideval "zaradi okoliščin, na katere SD nima vpliva in zaradi katerih narašča podpora SDS."

Predsednik SD je na današnji novinarski konferenci glede javnomnenjskih raziskav, ki SD kažejo skoraj enak odstotek podpore kot koalicijski stranki SDS, zatrdil, da ga nižja podpora, ki jo SD uživa, ne preseneča. Pri tem je navedel, da je bila visoka podpora njegovi stranki ob koncu preteklega leta posledica "efekta predsedniških volitev", na katerih je SD predlagala kandidata, ki danes kot predsednik uživa izredno visoko podporo.

Javna podpora SDS narasla zaradi Janševe napovedi odstopa Po Pahorjevih besedah je predsednik vlade Janez Janša ob koncu prejšnjega leta z napovedjo svojega odstopa sprejel strategijo okrepitve položaja svoje stranke in ne krepitve vladajoče koalicije. Kot ocenjuje Pahor, je narasla javna podpora SDS posledica te Janševe odločitve.

Ob tem je dodal, da bodo v SD s svojim programom pravi čas storili vse, kar od njih pričakuje javnost. Pri tem je omenil predvsem to, da bo SD "prava konkurenca ekipi in programu Janeza Janše in njegove stranke". "To javnost pričakuje in lahko se zanese, da bomo to tudi storili," je zatrdil.

Pahor: Nikoli se nisem razglasil za mandatarja Na vprašanje, ali se mu lahko zaradi njegove že "predhodne razglasitve za mandatarja" zgodi "halo efekt", kot se je zgodil Lojzetu Peterletu na predsedniških volitvah, pa je odgovoril, da se nikoli ni razglasil za mandatarja.

Po njegovih besedah je predsedstvo pač sprejelo sklep, kdo bo v primeru volilne zmage predlagan kot kandidat za mandatarja. "V SD smo to storili v okoliščinah, ko smo pričakovali, da bo Slovenija imela predčasne volitve," je zatrdil Pahor. Kot je dejal, s svojo ekipo želi volivcem predstaviti alternativo politiki Janeza Janše.

"Čas do parlamentarnih volitev je zgoščen in moja dolžnost je, da do predvečera volilne kampanje sestavim svojo ekipo ter sprejmem odgovornost, ki mi je bila zaupana," je poudaril.

Predsednik SD je sicer dejal, da njegovi načrti za sestavo vladne ekipe ob primeru zmage na volitvah potekajo po načrtih in je z njimi zadovoljen.

Ne spreglejte