SiolNET. Novice Slovenija
4,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jug: Otroški srčni kirurg Weiss dal odpoved. Užaloščen sem.

4,46

termometer

UKC Ljubljana |  | Foto: Klemen Korenjak
Foto: Klemen Korenjak

"Otroška srčna kirurgija v UKC Ljubljana nemoteno deluje in rezultati so nad pričakovanji za center, ki ga imamo. Na kadrovskem področju pa prihaja do sprememb," je povedal generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug in v nadaljevanju novinarske konference pojasnil, da je otroški srčni kirurg Miha Weiss dal nepreklicno odpoved in zapušča UKC Ljubljana. To je že drugi odhod otroškega srčnega kirurga iz UKC Ljubljana v zadnjih dveh mesecih.

Predstavniki vodstva otroške srčne kirurgije Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) so predstavili aktualno dogajanje na področju otroške srčne kirurgije. Na novinarski konferenci sodelujejo generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug, v. d. strokovnega direktorja UKC Gregor Norčič, strokovni direktor pediatrične klinike Marko Pokorn kirurške klinike in drugi. 

V uvodu je Jug poudaril, da otroška srčna kirurgija v UKC Ljubljana nemoteno deluje in da so rezultati nad pričakovanji za center, ki ga imajo. Omenil je tudi kadrovske spremembe. Otroško srčno kirurgijo namreč zapušča še en kirurg.

Odpoved je dal doktor Miha Weiss. "Weiss je vodil center otroške srčne kirurgije, pripravil pa naj bi tudi dokument, poslovnik, na podlagi katerega bi center bolje deloval. Včeraj je nato prišla novica, da je Weiss dal nepreklicno odpoved in da zapušča UKC Ljubljana. Osebno sem užaloščen," je povedal Jug.

Po njegovem mnenju razlogi za Weissov odhod niso utemeljeni: "Kot generalni direktor moram za razloge za odpoved, ki jih je Weiss navedel, reči, da so neutemeljeni. Obžalujemo, da nas sredi bitke za izboljšave zapušča eden naših najpomembnejših akterjev. Tvegali smo, da bi center razpadel, da bi ga približali željam ene osebe. In zdaj ta oseba odhaja."

Jug kljub temu zagotavlja, da bodo z izboljšavami na otroški srčni kirurgiji nadaljevali. 

V teku pogovori z novim otroškim srčnim kirurgom 

Na otroški srčni kirurgiji tako ostaja še Igor Šehić, pediatrični srčni kirurg iz Beograda. Generalni direktor UKC Ljubljana je povedal, da so stopili v stik z Janezom Vodiškarjem, ki naj bi ga sodelovanje z UKC Ljubljana zanimalo, in zato pričakujejo, da se bodo o tem bolj konkretno dogovorili v naslednjih tednih. 

V zgolj dveh mesecih sta otroško srčno kirurgijo zapustila dva kirurga. Marca je namreč vodilni češki otroški kirurg Roman Gebauer sporočil, da ne bo več operiral v Ljubljani. 

 

Marko Jug Novice Jug ob odhodu srčnega kirurga: Ne izključujemo možnosti, da bi znova sodelovali #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin