Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2008,
14.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 7. 2008, 14.17

8 let, 5 mesecev

Oklepniki: Odbor brez sklepov o korupciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Odbor za obrambo je na današnji seji razpravljal o poslih z oklepniki 6X6 in 8X8 ter o terjatvi ministrstva za obrambo do podjetja Trilogija.

Ker opozicijska člana odbora Aurelio Juri (SD) in Anton Anderlič (LDS) nista želela sodelovati pri razpravi o oklepnikih, je bil odbor nesklepčen in ni sprejel predlaganih sklepov. Predlog vložile SDS, NSi in DeSUS Predlog za obravnavo domnevnega suma korupcije in organiziranega kriminala na področju nabav vojaške opreme po postopkih brez javnega razpisa v povezavi z dobavo oklepnikov 6X6 in 8X8 s strani Viator&Vektorja in povezanih družb so vložile SDS, NSi in DeSUS.

Anderlič: Odbor nima poslovniške podlage

Predsednik odbora Anderlič je uvodoma povedal, da za obravnavo teh vprašanj odbor nima poslovniške podlage. Po njegovih besedah sta v državnem zboru sta namreč že dve komisiji, ki sta se ukvarjali s temi vprašanji. Kot je prepričan, je bila seja namenjena le temu, da bi se preusmerila pozornost z dogajanja v zvezi s komisijo, ki preiskuje nakup oklepnikov 8X8. Po prepričanju Anderliča gre za farso, pri kateri ne bo sodeloval.

Obstrukcija poslanca Jurija Poslanec Juri je soglašal z Anderličem. Kot je dejal, se je tudi sam spraševal, ali je to v skladu s poslovnikom, saj bi po njegovo ta vprašanja morala obravnavati komisija. Po obrazložitvi zahteve za sklic seje, ki jo je predstavil Robert Hrovat (SDS), je Juri - prepričan, da gre za zlorabo poslovnika - to točko dnevnega reda obstruiral.

Hrovat pa je v obrazložitvi zahteve izpostavil dokument z lastnoročnim podpisom nekdanjega vodje temeljnih razvojnih programov na ministrstvi za obrambo Petra Zupana. Vsebina dokumenta po besedah poslanca SDS napotuje na resen sum pridobivanja poslov pravnih oseb s pomočjo notranjih informacij zaposlenih na Mors.

Ne spreglejte