SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

OECD kritizira Slovenijo zaradi KPK

0

termometer

 | Foto:
Komisija za preprečevanje korupcije je morala na konferenci OECD poročati o očitkih, ki jih je na račun dela v zadevi Škrlec izrekel generalni državni tožilec Zvonko Fišer in odnosih med člani senata.

Po pisanju Večera bo OECD slovenskemu premierju Miru Cerarju in predsedniku države Borutu Pahorju poslal ostri pismi in izrazil resno zaskrbljenost nad stanjem v KPK, ki je po besedah OECD izugbila ugled v javnosti.

Po besedah Borisa Štefaneca sta se omenjeni dve vprašanji postavili v okviru rednega poročanja Slovenije o tem, kako uresničuje priporočila OECD.

Omenjena organizacija redno spremlja delovanje protikorupcijskih organov v posameznih državah članicah, ki morajo večkrat letno poročati o razvoju dogajanja na področju preprečevanja korupcije.

V okviru tega so po besedah Štefaneca OECD zanimali tudi očitki Fišerja, ki jih je izrekel na račun KPK, potem ko je ta izdal zaključno poročilo o nadzoru v zadevi Škrlec, in odnosi znotraj senata KPK.

Štefanec podatkov še nima Stališča KPK je po besedah Štefaneca na konferenci OECD v Parizu predstavila sodelavka KPK, ki mu je sporočila, da je zadeva potekala v redu, drugih informacij pa za zdaj nima, saj konferenca še ni končana. Tako tudi nima podatka o tem, ali je bil OECD s pojasnili zadovoljen. Ocenjuje pa, da bodo "tu izdana neka priporočila".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin