SiolNET. Novice Slovenija
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obljubljali zaslužek, a so moškemu ukradli skoraj 40 tisoč evrov

0,35

termometer

Kriptovalute, NFT, Bitcoin, Ethereum | "Občane ponovno opozarjamo na previdnost ter preudarnost pri tovrstnem poslovanju," svetujejo pri policiji.  | Foto: Unsplash
"Občane ponovno opozarjamo na previdnost ter preudarnost pri tovrstnem poslovanju," svetujejo pri policiji. Foto: Unsplash

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da preiskujejo goljufiji s kriptovalutami. V prvem primeru je Ptujčan ostal brez šestih tisoč evrov, v drugem pa so moškemu s slovenjebistriškega konca z računa ukradli okoli 40 tisoč evrov. 

Oškodovanec s Ptuja je prejel klic, da ima na trgovalnem računu večji znesek finančnih sredstev, čeprav naj z njim ne bi trgoval, so navedli pri policiji.

Posredoval je podatke in še omogočil dostop do upravljanja računalnika. Z bančnega računa so mu ukradli dobrih šest tisoč evrov.

Obljubili so mu nakazilo dobička 

Brez skoraj 40 tisoč evrov pa je ostal moški s slovenjebistriškega konca, ki je prejel klic, da bodo zaprli njegov trgovalni račun s kriptovalutami. Nanj naj bi sicer nakazal le manjši znesek.

Obljubili so mu, da mu bodo nakazali dobiček, zato je posredoval osebne in bančne podatke ter omogočil dostop do upravljanja z računalnikom. Izteklo se ni dobro, na računu je ostal brez slabih 40 tisočakov.

Bitcoin, kriptovalute Posel danes Evropski parlament z zeleno lučjo pravilom za urejanje področja kriptovalut Christian Rau Digisvet "Če kdo želi uporabljati kriptovalute, mora biti uporaba preprosta" Sam Bankman-Fried Posel danes Ustanovitelja kriptoborze FTX Bankman-Fried v New Yorku obtožujejo podkupovanja Binance Digisvet Je eno od največjih podjetij na svetu obsojeno na smrt? Kotor, Črna gora Digisvet V Črni gori so ujeli enega najbolj iskanih ubežnikov na svetu Bitcoin Posel danes Bančna kriza spodbuja rast bitcoina Silicon Valley Bank (SVB) Posel danes Propad banke SVB vznemiril trg kriptovalut in zagonska podjetja
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin