Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kriptovalute bitcoin trgovanje PR članek

Torek, 21. 3. 2023, 7.00

1 leto, 1 mesec

Bančna kriza spodbuja rast bitcoina

Oglasno sporočilo

Časopisni naslovi so bili polni finančnih težav bank v ZDA in Evropi, kar je spodbudilo rast cen kriptovalut. Prvi sta bankrotirali kalifornijska Silicone Valley Bank in newyorška Signature Bank. Nato je prišla na vrsto evropska banka Credit Suisse, ki je dala pokazala, da je tik pred propadom. Istega dne je First Republic Bank objavila, da si je zagotovila financiranje za preživetje.

Bitcoin | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Vse banke so bile rešene ali pa so prejele veliko finančno pomoč, toda trge je pretresel strah pred novo finančno krizo v bančnem sektorju. Poleg tega je na milijone podjetij, vlagateljev in varčevalcev dvignilo denar v strahu, da bi lahko propadla njihova banka ali ves sistem.

Tu nastopi bitcoin, kriptovaluta, ki je na obrobju svetovnega finančnega sistema in je digitalna valuta, zaščitena pred propadom bančništva. Tako je bitcoin v zadnjem tednu zrasel za 33,41 odstotka in dosegel najvišjo raven od junija 2022, letos pa je zrasel za neverjetnih 56,1 odstotka.

Fortrade je za vse, ki se želite naučiti trgovati s ceno bitcoina (tako imenovanimi CFD), ali tiste, ki preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno bitcoina". Knjiga je primerna za vse stopnje znanja in si jo lahko prenesete prek spodnje povezave.

Prenesite brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno bitcoina" tukaj.

Kriptovalute podpira tudi šibkejši dolar, saj so te insolventnosti pritiskale na Fed, naj upočasni cikel zviševanja obrestnih mer. Večina trgovcev zdaj verjame, da bodo obrestne mere letos spet upadle, zaradi česar bo dolar postal manj privlačen.

Na to, ali bo bitcoin še naprej rasel, bosta vplivala dva dejavnika; ali bodo druge banke v prihodnjih dneh podale podobne negativne izjave o svojem finančnem stanju, kar naj bi povzročilo rast kriptovalut, in ali bo nedavno zanimanje za kriptovalute nakazalo dolgoročno vrnitev posameznikov, ki lahko srednjeročno vidijo vrnitev vzajemnih skladov in institucionalnih vlagateljev k bitcoinu. Po podatkih je povprečni dnevni obseg trgovanja v sedmih dneh na najvišji ravni v tem letu, na 13 milijardah dolarjev.

Prenesite brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno bitcoina" tukaj.

Viri: platforma MT4, Bitcoinist

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD, in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo vsega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 84 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali vlaganje v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izjemno spremenljive in lahko pomenijo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne pomeni ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev o točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Ne spreglejte