Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2013,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2013, 11.32

8 let

Nussdorferjevi za zdaj zagotovljena podpora SD

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kandidatka za varuhinjo človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je nekaterim poslanskim skupinam že predstavila, tako SD, SLS in DeSUS.

V SD jo podpirajo, poslanci SLS bodo končno odločitev glede podpore predvidoma sprejeli v sredo, prav tako odločitve glede podpore še ni sporočil DeSUS. Vodja poslanske skupine SD Janko Veber pravi, da kandidatko za varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer v poslanski skupini podpirajo. "Poznavanje problematike področja človekovih pravic in avtoriteta, ki jo kaže kandidatka, sta visoki," je dejal v današnji izjavi za javnost.

Namestnica vodje poslanske skupine SD Majda Potrata pa je spomnila, da je Nussdorferjeva zelo dejavna v civilnih združenjih. "Njeno delo z ranljivimi skupinami je zelo poglobljeno. Gre predvsem za vprašanje pravic otrok, sodelovala pa je tudi v projektu Zagovornik otrokovih pravic - Glas otroka in tako tudi z varuhom človekovih pravic," je povedala poslanka.

Potrata: Zagotovljena morata biti strokovnost in neodvisnost V poslanski skupini SD po besedah Potrate vidijo funkcijo varuha človekovih pravic kot zelo pomembno, zagotovljena pa morata biti tako strokovnost kot neodvisnost te funkcije, je opozorila.

Pričakujejo, da bo Nussdorferjeva v primeru izvolitve odzivna za vse pripombe. "To je zlasti pomembno v časih, v katerih živimo, ko je družba posebej ranljiva, ko gre za pravice ljudi na robu družbe," je opozorila.

Z Nussdorferjevo so se danes srečali tudi poslanci SLS, končno odločitev glede podpore pa bodo predvidoma sprejeli v sredo, ko se bo poslanska skupina še enkrat sestala, je v sporočilu za javnost pojasnil vodja poslanske skupine SLS Mihael Prevc.

Prav tako še ni znano stališče poslanske skupine DeSUS, ki jo je Nussdorferjeva kot prvo obiskala danes. Po današnji predstavitvi kandidatke se bo tudi poslanska skupina DeSUS namreč sestala še enkrat in se takrat odločila, so pojasnili.

V sredo se bo Nussdorferjeva sestala s poslanskimi skupinami PS, DL in NSi. Da se bodo srečali z Nussdorferjevo, so sporočili tudi iz poslanske skupine SDS, za termin sestanka pa se še dogovarjajo.

Predsednik Državljanske liste Gregor Virant je danes dejal, da obstaja možnost, da bodo poslanci DL Nussdorferjevo podprli.

Ne spreglejte