SiolNET. Novice Slovenija
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novomeški kriminalisti razbili mrežo tihotapcev migrantov #video

0,98

termometer

Novomeški kriminalisti, ki so pred letom zaznali, da na obmejnem območju Posavja deluje kriminalna združba tihotapcev migrantov, so po hišnih preiskavah konec septembra razkrinkali 11 osumljencev, ki so storili najmanj 30 tovrstnih kaznivih dejanj. Policisti so sicer ugotovili, da se je cena prevoza za posameznega tujca gibala od 300 do 400 evrov.

Vodja kriminalističnega sektorja Policijske uprave Novo mesto France Božičnik je na današnji novinarski konferenci na postaji mejne policije v Dobovi povedal, da so odkrili kriminalno združbo, ki je tujce, ki so poskušali nedovoljeno vstopiti v Slovenijo, pretežno prevažala v prtljažnikih v tujini najetih osebnih vozil.

državna meja Novice Na južni meji: domačini so se policijskih akcij in migrantov že navadili #video

Skupaj ovadili enajst osumljencev

Na mejnih prehodih so prijeli več osumljenih slovenskih državljanov, starih od 25 do 30 let, večinoma iz Posavja. Prav tako so hrvaški policisti na mejnih prehodih izvedli več aretacij hrvaških in slovenskih državljanov. Skupaj so ovadili enajst osumljencev.

Konec septembra so opravili sedem hišnih preiskav, pri katerih so odkrili predmete, pomembne za dokazovanje kaznivih dejanj. Navedel je telefone in telefonske kartice, našli so tudi manjšo količino prepovedanih mamil in pištolo.

droga, heroin Novice Na vlaku v Dobovi odkrili 13 kilogramov heroina

Organizator in vodja združbe od junija v priporu

Organizator in vodja omenjene združbe je sicer zaradi drugih kaznivih dejanj, povezanih z nasilništvom in prepovedanim orožjem, od junija v priporu, preiskovalni sodnik pa za preostale osumljence, ki so vsi kriminalni povratniki, ni odredil pripora. Grozi jim do petletna zaporna in denarna kazen. Če je bilo omenjeno dejanje storjeno v kriminalni združbi in če je bilo ogroženo življenje, pa lahko zaporna kazen doseže tudi osem let.

Božičnik je dodal, da so na območju Policijske uprave Novo mesto letos prijeli skupaj 86 tihotapcev migrantov, ki so poskušali pretihotapiti skupaj 530 tujcev. Samo pretekli teden so obravnavali sedem osumljencev tovrstnih kaznivih dejanj. Lani so obravnavali skupaj 52 tihotapcev, ki so tihotapili 290 tujcev.

ograja, migranti, begunci Novice Policisti prijeli šest migrantov, nekaj deset se jih je razbežalo

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin