Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2024,
10.06

Osveženo pred

3 dni, 4 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

Natisni članek

pretep Novo mesto policija

Sobota, 15. 6. 2024, 10.06

3 dni, 4 ure

Novomeška policija z obilico dela: od pretepov do uporabe solzivcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07
Slovenska policija | Policisti z območja Policijske uprave Novo mesto so imeli sinoči veliko dela. | Foto Mija Debevec Doničar

Policisti z območja Policijske uprave Novo mesto so imeli sinoči veliko dela.

Foto: Mija Debevec Doničar

V petek malo pred osmo uro zvečer je več policijskih patrulj iz Brežic posredovalo v gostinskem lokalu v Cerkljah ob Krki, kjer naj bi se pretepalo več oseb.

Po prvih zbranih obvestilih je 42-letnik prišel v verbalni konflikt z dvema gostoma, po tem pa je lokal zapustil ter se čez nekaj časa vrnil z več osebami, očitno z namenom fizičnega obračuna, saj so uporabili palice, sekiro in dražilne razpršilce (solzivec).

33-letnega moškega v lokalu so poškodovali po glavi in poškropili s solzivcem, drugi 33-letnik pa je potreboval zdravniško pomoč zaradi solzivca. Oba so oskrbeli na urgenci. V razgrajanju so poškodovali tudi inventar lokala. 42-letnika bodo policisti kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj ogrožanja varnosti, poškodovanja tuje stvari in groženj. Preiskava še poteka, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Na prireditvi prišlo do pretepa

Ob polnoči so policisti posredovali tudi na javni prireditvi v Krškem, kjer naj bi prišlo do pretepa. Po prvih ugotovitvah naj bi javni red in mir kršil 19-letnik iz Brezine (ni bil obravnavan prvič). Dva lažje poškodovana 17-letnika so oskrbeli reševalci, policisti pa preiskujejo kaznivo dejanje in lahke telesne poškodbe, je sporočila policija.

Prijeli osumljence, ki so kršili javni red in mir na veselici

Okoli pol treh zjutraj je več oseb klicalo na številko 113 in povedalo, da so na Uršnih selih neznanci z dražljivim razpršilom poškropili več oseb in se iz kraja odpeljali. Posredovali so policisti in reševalci, ki so skupaj oskrbeli štiri osebe zaradi lažjih poškodb (poškodbe sluznice).

Na podlagi dobrega opisa so policisti vodnikov službenih psov, ki so ponoči opravljali naloge na območju Novega mesta, osumljence izsledili v Novem mestu. Novomeški policisti so prevzeli postopek in zasegli solzilne razpršilce in druge predmete, za katere sumijo, da izhajajo iz kaznivih dejanj. Zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe so za kaznivo dejanje osumljene štiri osebe, stare med 17 in 21 let. Preiskava še poteka, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

policija
Novice Med vožnjo ostal brez kolesa
Orožje
Novice Na območju Žalca 31-letniku zasegli prepovedano orožje
Boštjan Poklukar
Novice Pristojna ministra in generalni direktor policije podpisali dogovor o protokolu v primeru povečanih varnostnih tveganj na šolah #video
Ne spreglejte