SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nove razsežnosti goljufije: 21-letnica se je poskušala znebiti tudi že prišite roke #video

10

termometer

Na dan so prišle nove podrobnosti bizarnega zločina, ko si je 21-letnica v upanju na veliko odškodnino in pod hudimi manipulativnimi pritiski svojega fanta odrezala roko. Uspešno prišito roko si je nalašč tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla.

Čeprav so jo kirurgi komaj in čudežno prišili nazaj, je 21-letnica po poročanju Večera roko nalašč tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla. Zdravniki so to ugotovili po naključju, ko je nekaj tednov po dogodku prišla nazaj v bolnišnico, češ da noče več imeti prišite roke. Ko so ji oskrbeli rano, za katero ni skrbela, so ugotovili, da gre za namerno povzročene ozebline.

Če se prišita roka na 21-letnici ne bi prijela, bi bila ta upravičena do odškodnine za stoodstotno invalidnost. Prejela bi lahko tudi več kot 1,2 milijona evrov zavarovalnine in več sto tisoč evrov izplačane mesečne rente. A so žal kriminalisti preveč dobro opravljali svoje delo.

Zahtevno in drago operacijo plačali davkoplačevalci

Plastični kirurg Aleš Leskovšek je v oddaji Argument pojasnil, kako zapletene so takšne operacije. "Pripraviti je treba vsa tkiva, to so kosti, kite, mišice, pri tem pa so žile in živci. Dvajset stvari je treba zašiti in kožo," je dejal Leskovšek, specialist plastične in rekonstrukcijske kirurgije.

Takšna operacija tudi ni poceni. Leskovšek poseg na pamet ocenjuje med 20 in 30 tisoč evri. In v primeru 21-letnice smo ta dragi poseg plačali davkoplačevalci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1149
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin