SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novakova na srečanju s parohom srbske pravoslavne cerkve

3

termometer

Ministrica Novaka je na srečanju s parohom srbske pravoslavne cerkve v Ljubljani Peranom Boškovićem govorila o stanju srbske pravoslavne skupnosti v Sloveniji in o ohranjanju narodne identitete.

Bošković ji je ob tej priložnosti razkazal pravoslavno cerkev in nov pravoslavni center. Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak je po srečanju povedala, da ji je Bošković pojasnil težave srbske pravoslavne skupnosti v Sloveniji.

"Trudijo se, da bi se otroci srbskega porekla učili tudi srbščino in ohranili svojo vero" "Tako kot mi, ki skrbimo za Slovence v zamejstvu in po svetu in se trudimo da bi ohranili svojo narodno identiteto, tako se tudi tukaj trudijo, da bi se otroci srbskega porekla učili tudi srbščino in ohranili svojo vero," je povedala in dodala, da sta si izmenjala številna mnenja in izkušnje na tem področju.

Oba si prizadevata za uspešno nadaljnje sodelovanje v dobrobit obeh skupnosti, Bošković pa je ob tem poudaril pomen dobrih in rednih stikov pravoslavne skupnosti in cerkve z oblastjo v Sloveniji. "Samo tako so tisti, ki skrbijo za vse nas, lahko seznanjeni z našimi težavami, mi pa smo lahko deležni njihovih nasvetov," je povedal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin