Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2011,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NSi

Petek, 18. 11. 2011, 16.48

8 let

Novakova: Brez NSi ne bo desnosredinske koalicije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nova Slovenija (NSi) je edina stranka, ki se javno zavzema za vrednote krščanske demokracije, zato je pomembno, da pridemo v državni zbor, je dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

Kot je na predstavitvi kandidatov osme volilne enote na Ptuju dejala Ljudmila Novak, so že po za njih neuspešnih parlamentarnih volitvah leta 2008 začeli sestavljati program za nove volitve. Program z imenom Vrnimo upanje Sloveniji je označila kot dobrega in učinkovitega, obenem pa dodala, da so za njegovo uresničevanje sestavili tudi dobro listo kandidatov za volitve. Po njenem mnenju je med Slovenci preveč pesimizma, v stranki pa verjamejo, da lahko z dobrimi ukrepi trend obrnejo navzgor.

"Program je sestavljen iz treh osnovnih stebrov. Na prvem mestu poudarjamo vrednote, kot so spoštovanje pravne države in plačilne discipline ter pošteno in odgovorno delo, drugi steber predstavlja gospodarstvo ter uravnavanje proračuna, medtem ko bi investicije usmerili predvsem v gradnjo infrastrukture na železnici in cestnih razvojnih oseh ter energetsko učinkovito posodobitev zgradb," je le nekaj najpomembnejših ukrepov naštela Novakova.

NSi za skladen regionalni razvoj Kot je še dodala, se stranka zavzema za skladen regionalni razvoj, to pa pomeni, da so enako pomembne vse regije, tudi tiste, ki so oddaljene od centra države. Ptujsko območje ima po njenem veliko prihodnost predvsem na področju turizma.

"Zelo dobra" lista kandidatov Na Ptuju so se sicer predstavili strankini kandidati Peter Pribožič, Simon Kolmanič, Silvo Sok in Heliodor Cvetko, že opoldne pa se je Novakova udeležila tudi predstavitve kandidatov iste enote v Pomurju, kjer bo med drugim kandidiral tudi nekdanji poslanec Jožef Horvat. Predsednica stranke je listo kandidatov označila kot zelo dobro in pri tem omenila, da sta prav iz te volilne enote v prejšnjem mandatu v parlament prišla kar dva poslanca.

Ne spreglejte