Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 2. 2014,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vreme sneg poplave

Petek, 14. 2. 2014, 16.52

8 let

Ni še pomlad, v ponedeljek bo spet snežilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po nekaj sončnih dneh se obeta pretežno oblačen konec tedna, v nedeljo bo ponekod deževalo, v ponedeljek pa bo snežilo tudi v nižjih legah.

Ponoči bo sprva precej jasno, na zahodu se bo do jutra že zmerno pooblačilo. Po nekaterih kotlinah bo nastala megla. Jutri bo v zahodni in v delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, drugod pa delno jasno. Pihal bo jugozahodnik, napovedujejo vremenoslovci.

Najnižje jutranje temperature bodo od –5 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji od 11 do 15 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno oblačno. Najprej bo občasno deževalo v zahodnih, popoldne pa tudi v severnih krajih. Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bo še dokaj sončno. Še bo toplo. Ob morju bo pihal jugo, drugod pa jugozahodnik, ki bo popoldne slabel.

V noči na ponedeljek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, ob morju bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. V ponedeljek popoldne bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Hladneje bo.

Poplavna ogroženost Na agenciji za okolje še vedno opozarjajo na poplavno ogroženost kraških polj in rek.

Vodostaj poplavljenega območja v Loški dolini se ohranja in je povečini ustaljen, poplavljena območja na Cerkniškem jezeru se lahko še nekoliko povečajo. Vodostaj na vodomerni postaji na Dolenjem Jezeru je bil danes dopoldne 588 cm, pri čemer je v zadnjih 24 urah narasel za 10 cm. Naraščanje vodostaja na Cerkniškem jezeru se upočasnjuje. Na Planinskem polju vodostaj ojezerjenih površin še narašča.

Pretok Ljubljanice počasi upada, vendar se bo obseg poplavljenih površin na Ljubljanskem barju jutri ohranjal. Počasi upada tudi Krka, še vedno pa poplavlja na širšem območju od običajnega.

Ne spreglejte