SiolNET. Novice Slovenija
9,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji kulturni minister Prešiček je našel novo službo

9,71

termometer

Dejan Prešiček
Dejan Prešiček bo delal v stranki SD. Foto: STA

Nekdanji kulturni minister Dejan Prešiček ima novo službo. Potem ko je moral zapustiti kulturno ministrstvo, se je zaposlil pri stranki SD.

Dejan Prešiček je bil na čelu kulturnega ministrstva nekaj več kot štiri mesece, svoj odstop pa je ponudil po tem, ko so se pojavili očitki o zlorabi položaja. Prešiček je svoj odstop ponudil v pismu premierju Marjanu Šarcu, ko je ta od njega zahteval pojasnila.

Prešiček je pred vstopom v politiko deset let vodil Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, vendar je po odstopu dejal, da se tja ne namerava vrniti, saj vidi nove izzive, proti katerim bo šel.

Njegova nova zaposlitev je v stranki SD, kjer je zaposlen za določen čas, poroča Delo. V stranki, ki jo vodi Dejan Židan, pomaga pri organizacijskih zadevah in je odgovoren za vsebinske stvari.

Ob tem še honorarno dela na konservatoriju, kjer uči eno učenko, osem ur na teden pa dela še na Akademiji za glasbo.

Zamenjal ga je Poznič

Šarec je po odstopu Prešička stranko SD, iz kvote katere je prihajal Prešiček, pozval, naj čim prej najde novega kandidata. Slab mesec pozneje ga je zamenjal Zoran Poznič.

Dejan Prešiček Novice Minister Prešiček na repu neslavne lestvice #video

V službenem vozilu prevažal glasbila

Prešička sta odnesla zloraba položaja z zasebnimi prevozi glasbil in očitki o mobingu na ministrstvu.

V pismu Šarcu je med drugim zapisal, da javni linč, ki se je zgodil, ni prizadel samo njega in njegovih sodelavcev, ampak tudi tiste v kulturi, ki - kot bi rekel Prešeren - dobro v srcu mislijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin