Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2018,
13.08

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,62

Natisni članek

burja ARSO dež nevihta padavine

Ponedeljek, 16. 4. 2018, 13.08

6 let

Trbovlje pobelila toča, zalilo nakupovalno središče #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,62
Radarska slika | Foto Arso

Foto: Arso

Krajevne plohe in nevihte so zajele državo, mateorna voda pa ponekod že povzroča težave. Na agenciji pričakujejo več takih dogodkov, tudi na vzhodu države. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, težave pa so lahko tudi v cestnem prometu.

Agencija RS (Arso) za okolje je pozno popoldne izdala opozorilo, da so ob nevihtah krajevno možni močnejši nalivi, pri tem ni izključena tudi toča. Po napovedih Arsa pa naj bi se vreme ponoči umirilo. Zjutraj bo pretežno oblačno in večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 5 stopinj Celzija. 

V naselju Velike Bloke je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Na pomoč so priskočili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Velike Bloke, ki so meteorno vodo s pomočjo protipoplavnih vreč in peska preusmerili. Poleg tega so vodo ob objektu in v njem izčrpali ter ga izsušili.

Tudi v občini Ig v naselju Iška so tamkajšnji gasilci izčrpali dva kubična metra vode iz stanovanjskega objekta in očistili kanalizacijske jaške. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Prežganje pa so izčrpali vodo iz stanovanjskega objekta v naselju Malo Trebeljevo.

Zaradi obilnega deževja je voda zalila tudi dve garaži in dvorišče sosednje hiše v Straži. Tamkajšnji gasilci so vodo iz kleti izčrpali in počistili prostore, na zalitem cestišču pa so očistili nanos blata in peska, še piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Meteorna voda je nevšečnosti povzročila tudi v občini Zagorje ob Savi, v Vrhovem v občini Radeče pa se je zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod zamašil jašek. Iz slednjega je tekla voda in ogrožala stanovanjsko hišo, zato so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vrhovo jašek odmašili.

Poleg poplavljenih stanovanjskih in drugih objektov, pa vreme povzroča preglavice tudi v prometu. Zaradi poplavljenega cestišča je tako zaprta regionalna cesta Zagorje-Trbovlje v Bevškem. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaprta tudi glavna cesta Trbovlje-Hrastnik zaradi kamenja na cestišču. Obvoz za osebna vozila je po cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik.

Težave z vremenom imajo tudi v sosednji Avstriji. V Gradcu je voda zalila eno od tamkajšnjih nakupovalnih središč. 

Od srede topleje

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Goriškem do 23 stopinj Celzija. Do torka bo v dežnih kapljah spet precej puščavskega prahu.

V sredo in četrtek bo delno jasno. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Malo topleje bo.

Je vaš kraj že zajela nevihta? Pošljite nam svoje fotografije na siolfoto@tsmedia.si

 

Spremljajte aktulano vremensko napoved na vreme.siol.net.

Na železniški postaji v Trbovljah je takole padala toča:

Toča | Foto: Bralec Omar Hanuna Foto: Bralec Omar Hanuna   Toča | Foto: Bralec Omar Hanuna Foto: Bralec Omar Hanuna

Toča | Foto: Bralec Omar Hanuna Foto: Bralec Omar Hanuna

Ne spreglejte