Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2020,
14.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

38

Natisni članek

korona paket regres boni Koronavirus

Ponedeljek, 6. 4. 2020, 14.25

4 leta

Namesto regresa bon za dopust v Sloveniji? "To je le eden od predlogov."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

38

Bohinjsko jezero | Bohinjsko jezero je priljubljen kraj med dopustniki. | Foto Getty Images

Bohinjsko jezero je priljubljen kraj med dopustniki.

Foto: Getty Images

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pojasnjujejo, da je zamisel o vrednostnem bonu za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih namesto regresa le eden od številnih predlogov za tako imenovani drugi korona paket.

Kot so pojasnili, je minister Zdravko Počivalšek v soboto sklical delovno skupino s predstavniki gospodarstva, turizma in kmetijstva. Na posvetu so sodelovali tudi ministrica Aleksandra Pivec ter ministra Boštjan Koritnik in Janez Cigler Kralj ter dva člana posvetovalne skupine.

"Vsi deležniki (Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, Združenje delodajalcev Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Združenje Manager, ameriška gospodarska zbornica Amcham in SID banka) so predstavili različne ideje in predloge za pripravo kakovostnih smernic, s katerimi bomo reševali težave likvidnosti slovenskega gospodarstva za čim bolj učinkovit izhod iz krize," so zapisali na ministrstvu,

Le eden od številnih predlogov

Kot so dodali na ministrstvu, je bil eden od številnih predlogov tudi ta, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih.

"Poudarjamo, da gre zgolj za eno izmed številnih idej deležnikov in iz tega vidika nikakor ne moremo govoriti o konkretnem ukrepu, ki bi ga sprejeli v okviru smernic drugega paketa ukrepov. Tudi sicer bi bil takšen predlog težko izvedljiv," so zapisali na ministrstvu in dodali, da bodo vse predloge natančno proučili, najprej v okviru ministrstev, nato pa še v okviru strokovne skupine, ki bo podala smernice za pripravo drugega korona paketa.

Letalo kabina
Novice Če letalska družba odpove polet, vam mora vrniti denar

Piran | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Počivalšek: Kupujmo domače proizvode in storitve

Tako ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo kot tudi minister Počivalšek sicer ves čas pozivata, da podpremo domače gospodarstvo in lokalna delovna mesta, "saj nič ne bo bolj pomagalo k okrevanju naše družbe po tej preizkušnji kot to, da svoj čas in denar porabimo doma".

Počivalšek je ob tem dejal, da razume težke razmere v turizmu in je zanj težko spremljati usode slovenskih podjetij ter njihovih ljudi.

"Svojemu gospodarstvu kot tudi turizmu bomo največ pomagali s tem, da ju vsi skupaj podpremo: kupujmo domače proizvode in storitve. In ko bo epidemija mimo, se spomnimo na to, da so počitnice najlepše doma, da je najvarnejša hrana domača in da so delovna mesta v lokalnem okolju najboljše jamstvo za naš skupni standard," je še dejal minister.

Preberite še:

koronavirus
Novice Posamezniku, ki bi namenoma razširjal virus, grozi celo do 15 let zapora

 

koronavirus grafika | Foto: Vlada RS Foto: Vlada RS

Ne spreglejte