SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nagradni fotografski natečaj

4

termometer

Pod okriljem blagovne znamke Modra energija poteka do 25. 2. 2010 nagradni fotografski natečaj z naslovom Slovenska reka.

Pošljite fotografijo slovenske reke, ki vas je napolnila s pozitivno energijo. Izbrane fotografije bodo nagrajene. Ste uživali v čolnarjenju na Kolpi, večernemu sprehodu ob Savi, ribarjenju ob Muri, ste zaplavali v Soči? So vas nadušile jutranje meglice nad reko ali odsev oblakov v njej? Fotografijo slovenske reke, ki vas je napolnila s pozitivno energijo skupaj z zahtevanimi podatki najkasneje do 25. 2. 2010 pošljite prek spletnega obrazca. Fotografije bo ocenjevala žirija pod vodstvom mednarodno priznanega fotoreporterja Arneja Hodaliča. Tri zmagovalne fotografije bomo nagradili z darilnimi boni Nikon v vrednosti 500 €. Najboljša fotografija pa bo objavljena v marčni številki revije National Geographic. Razstava 50 najboljših fotografij bo v prenovljenem Kino Šiška. Otvoritev razstave bo 22. marca 2010, na svetovni dan voda, trajala pa bo do 12. aprila 2010. Zmagovalci natečaja bodo 15. 3. 2010 objavljeni na spletni strani Modre energije. Organizator nagradnega natečaja je družba Holding Slovenske elektrarne.

Tudi s tem dejanjem boste prispevali k ohranjaju slovenskih rek in k spodbujanju uporabe obnovljivih virov energije. Modra energija je torej električna energija, pridobljena iz okolju prijaznih, obnovljivih virov. Proizvedena je v hidroelektrarnah slovenskih rek. Pri njeni proizvodnji ne izrabljamo dragocenih fosilnih goriv. Delovanje slovenskih hidroelektrarn ne obremenjuje okolja s toplogrednimi plini, škodljivimi emisijami ali radioaktivnimi odpadki. Poskrbljeno je tudi za čim manjši vpliv energetskih objektov na življenje v vodi ter za ekološko primerno vpetost objektov v okolico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin