SiolNET. Novice Slovenija
6,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na zabavi Gibanja Svoboda tudi Palestinec, obdolžen posilstva mladoletnice

6,20

termometer

Volitve, Svoboda, Cvetličarna. | Z leve proti desni: predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, nekdanja podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, zaposlena v Gibanju Svoboda Faila Pašić, v ozadju Mustafa Alnajjar | Foto: Bojan Puhek
Z leve proti desni: predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, nekdanja podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, zaposlena v Gibanju Svoboda Faila Pašić, v ozadju Mustafa Alnajjar Foto: Bojan Puhek

Fotografije zmagovite noči Gibanja Svoboda po parlamentarnih volitvah razkrivajo, da je tik ob zdajšnji predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič in nekdanji podpredsednici Marti Kos stal 26-letni Mustafa Alnajjar, ki je v sodnem postopku zaradi utemeljenega suma posilstva mladoletnice. "Kaj mislite, kako se počuti ta punca, potem ko ji je to storil, ona pa ga vidi tik ob vodilnih iz Gibanja Svoboda na njihovem volilnem slavju?" se sprašuje prijateljica žrtve, ki Alnajjara tudi osebno pozna. 

"Ne dovolim, da objavite moje ime, sicer bo zoper vas vložena tožba. Tako so mi dejali pri odvetniški družbi Čeferin," je novinarju tednika Reporter Nenadu Glücksu med preverjanjem resničnosti zgodbe o policijski preiskavi posilstva mladoletnice dejal osumljenec napada na mladoletnico Mustafa Alnajjar. Sam trdi, da je nedolžen, da mladoletnica laže. Zakaj? Morali bi vedeti več o njej, trdi Alnajjar.

Z leve proti desni: predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, nekdanja podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, Mustafa Alnajjar | Foto: Bojan Puhek Z leve proti desni: predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, nekdanja podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, Mustafa Alnajjar Foto: Bojan Puhek

Čeprav je bilo dekle mladoletno, je obiskovalo klube in pilo alkohol, po njegovem mnenju nemoralno obnašanje za Reporter opisuje Alnajjar. Poudarja tudi, da ničesar ne vemo niti o odnosih dekleta z njeno družino. Sam pravi, da je samo človek, ki služi za preživetje, in da verjame, da ga bo sodišče spoznalo za nedolžnega.

"Poskušala sem mu pomagati, usmerjala sem ga v skupine za samopomoč in psihoterapijo, da bi ugotovil, da so te stvari pri nas nesprejemljive," pa je za Reporter dejala Alnajjarova tedanja partnerica Faila Pašić iz Gibanja Svoboda. Ali Pašićeva in Alnajjar res nista več v razmerju, Pašićeva kljub večkratnemu poizvedovanju novinarja Reporterja ni želela povedati.

Žrtev za medije ne želi dajati izjav

Pri Reporterju jim je uspelo priti v stik tudi z žrtvijo domnevnega posilstva, ki pa za javnost primera ni hotela komentirati. Novinarju Glücksu pa je uspelo govoriti s prijateljico žrtve. "Kaj mislite, kako se počuti ta punca, potem ko ji je to storil, ona pa ga vidi tik ob vodilnih iz Gibanja Svoboda na njihovem volilnem slavju?" je dejala prijateljica, ki sicer Alnajjara tudi osebno pozna. 

"Kaj mislite, kako se počuti ta punca, potem ko ji je to storil, ona pa ga vidi tik ob vodilnih iz Gibanja Svoboda na njihovem volilnem slavju?" je za Reporter dejala prijateljica napadene mladoletnice. | Foto: Bojan Puhek "Kaj mislite, kako se počuti ta punca, potem ko ji je to storil, ona pa ga vidi tik ob vodilnih iz Gibanja Svoboda na njihovem volilnem slavju?" je za Reporter dejala prijateljica napadene mladoletnice. Foto: Bojan Puhek

Alnajjar na proslavi Gibanja Svoboda

26-letnega Alnajjara, ki je Palestinec, v Sloveniji pa je pridobil status azilanta, so fotografi medijev ujeli ob vodstvu stranke Gibanje Svoboda na zmagovito noč po parlamentarnih volitvah 24. aprila letos v ljubljanskem klubu Cvetličarna. Ob današnji predsednici državnega zbora Klakočar Zupančičevi in nekdanji podpredsednici stranke Marti Kos je bil zaradi Faile Pašić, ki je danes zaposlena v stranki Gibanje Svoboda.

Faila Pašić v državnem zboru. | Foto: P. J. Faila Pašić v državnem zboru. Foto: P. J.

Kaj pravijo v Gibanju Svoboda?

Pri največji vladni stranki so potrdili, da je Pašićeva zaposlena pri njih. Na večino dodatnih vprašanj Reporterja, recimo o tem, da so v stranki že pred kongresom vedeli za postopek proti Alnajjaru, niso hoteli odgovoriti. Zapisali so, da "nekdanji partner Pašićeve nikoli ni bil povezan z Gibanjem Svoboda, niti ni bil vabljen na naše dogodke. Tako tudi ni bil vabljen na dogodek na dan volitev. Prepričani smo, da je treba ljudi ocenjevati po dejanjih njih samih, ne pa po dejanjih njihovih partnerjev, znancev ali prijateljev. Faila Pašić je sicer dolgoletna humanitarna aktivistka."

Predsednik SDS Janez Janša je sicer maja lani delil spodnji tvit:

Klakočar Zupančič: Vse sem izvedela iz medijev

"Faila Pašić (je - kot je meni znano - kot prostovoljka pomagala v kampanji Gibanja Svoboda, vendar) ni bila kandidatka za zaposlitev v kabinetu predsednice Državnega zbora. V zvezi s Failo Pašić sem šele iz medijev izvedela najprej, kdo je bil njen nekdanji partner, kot tudi o obtožbah, v zvezi s katerimi zoper njega teče postopek zaradi suma spolnega napada na mladoletno osebo. Tovrstna dejanja, v kolikor se v postopku izkažejo za resnična, terjajo od nas obsodbo, storilec pa ne sme ostati nekaznovan," so na vprašanja Siol.net odgovorili iz kabineta predsednice državnega zbora.
Dušan Smodej Siol Plus Posilstva in droge afere radiator Dušan Smodej Novice Afera radiator: "Imamo tri osumljence, odkrili smo osem oškodovancev"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin