SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na prireditvi za malgaške otroke zbrali več kot 100 tisoč evrov

3

termometer

Civilna družba za pravično Slovenijo je v sredo pripravila dobrodelno prireditev 'Peter Opeka je med nami', na kateri so za otroke z Madagaskarja zbrali 107 tisoč evrov.

Zaradi velikega odziva gledalcev bodo akcijo ponovili v soboto. Kot so zapisali v Civilni družbi za pravično Slovenijo, je med prireditvijo, ki jo je prenašala TV Slovenija, na številko za darovanje poklicalo okoli 4.300 ljudi. "Sredin božični večer pomeni nov mejnik v slovenski dobrodelnosti, saj smo zbrali za več kot pol milijona obrokov za malgaške šolarje v Opekovem združenju Dobri prijatelji. Teh je več kot 11 tisoč in Peter Opeka se bori, da bi bil vsak od njih, vsak dan, tudi v času počitnic, deležen krožnika riža," so dodali.

Misijonar Opeka se je za prispevke zahvalil, še posebej v imenu otrok, ki bodo neposredno deležni pomoči. "Slovenija je še enkrat dokazala, da je v našem narodu veliko dobrote, kljub temu da kriza ogroža tudi družine v Sloveniji," je zapisal in dodal: "Leto 2013 bo tako sklenjeno z najlepšimi dejanji, ki so dejanja dobrote in prijateljstva brez meja! Za tak svet ljubezni in dobrote se je Bog učlovečil v Jezusu in bil rojen v Betlehemu."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin