Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 9. 2014,
16.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 21. 9. 2014, 16.22

6 let, 6 mesecev

Na Metelkovi opozarjajo: nekdo v pijačo podtika drogo za posilstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Obiskovalci, bodite pozorni na svojo pijačo, pazite tudi na svoje prijatelje. Če kdo vidi karkoli sumljivega, naj takoj opozori osebje in varnostnike," opozarjajo na Facebook strani kluba Gala Hala.

Kot piše na Facebookovih straneh kluba Gala Hala na Metelkovi v Ljubljani in dogodka Zeleno sonce, ki se občasno odvija v Gali Hali, je v petek nekdo obiskovalki v pijačo podtaknil GHB oziroma tekoči ekstazi, ki ga imenujejo tudi droga za posilstvo. Kot še pišejo, gre za drugi primer v zadnjih šestih mesecih.

Obiskovalka: Ničesar se ne spomnim Obiskovalka, ki so jo z Metelkove odpeljali z reševalnim vozilom, je na Facebookovi strani dogodka Zeleno sonce zapisala, da se ničesar ne spomni. Sprašuje se, kako bi se noč končala, če zraven ne bi bilo njenega fanta. Zahvalila se je vsem, ki so ji pomagali, in prosila klub, naj poostri nadzor. "Moja zgodba se je k sreči končala okej, lahko pa se ne bi, zato prosim, delite to naprej, da folk ne pušča več piva na odru," je še zapisala.

"Obiskovalci, bodite pozorni na svojo pijačo, pazite tudi na svoje prijatelje. Če kdo vidi karkoli sumljivega, naj takoj opozori osebje in varnostnike," opozarjajo na strani kluba Gala Hala na Facebooku.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam potrdili, da so bili v soboto obveščeni o nezavestni 21-letnici, a okoliščine še preverjajo. Policija do zdaj še ni prejela rezultatov analiz, ki bi potrjevali prisotnost prepovedanih drog, so sporočili.

V Ljubljani letos pet primerov predoziranja Kot so še sporočili, so na območju PU Ljubljana letos obravnavali pet primerov predoziranja z GHB. Kot navajajo, je realno stanje predoziranih oseb težko določiti, saj gre v večini primerov za kombinacijo alkohola in GHB. "Pri tem se je treba zavedati, da je v večini primerov od časa od zaužitja GHB in alkohola ter prihoda v bolnišnico odvisno, ali bo krvna slika še pokazala prisotnost GHB v telesu," dodajajo.

Lani so ljubljanski policisti obravnavali 17 primerov predoziranj z GHB. Kot še navajajo, so v zvezi s temi primeri prijeli domnevnega preprodajalca droge GHB in ga ovadili. Preiskovalni sodnik pa je zoper njega odredil pripor, so še sporočili.

Zapisa na Facebooku:

Ne spreglejte