Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 3. 2020,
16.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

Natisni članek

Ljubljana Slovenija Mestna občina Ljubljana

Torek, 24. 3. 2020, 16.25

4 leta

Na Ježici začasna namestitev za Srbe, ki so obtičali v Ljubljani na poti domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

Srbsko veleposlaništvo v Ljubljani | Foto STA

Foto: STA

Mestna občina Ljubljana je danes v sodelovanju s slovensko vlado srbskim državljanom, ki so na poti v Srbijo iz različnih evropskih držav zaradi zaprtja meja ob pandemiji novega koronavirusa obstali v Ljubljani, zagotovila prostor za bivanje v Športni dvorani Ježica.

ljubljana nekoč in danes
Novice Ljubljana 2019 in 2020: od živahne prestolnice do mesta duhov #foto

V dvorano so namestili zložljiva ležišča, ki so pripravljena za primer naravnih nesreč, vlada pa jim bo zagotovila zdravstveno varstvo, so danes sporočili z Mestne občine Ljubljana. Dodali so, da so se odzvali tudi nekateri gostinci, ki jim bodo priskrbeli obroke hrane, piše STA.

V Sloveniji je trenutno okoli 400 srbskih državljanov

Za koliko ljudi gre, niso sporočili, je pa v Sloveniji po podatkih srbskega veleposlaništva v Ljubljani sedaj okoli 400 srbskih državljanov, ki se želijo iz drugih evropskih držav vrniti v Srbijo. Koliko od njih je v Ljubljani, nimajo podatkov, so povedali za STA.

Z veleposlaništva so sicer že v ponedeljek sporočili, da v sodelovanju s pristojnimi srbskimi in slovenskimi institucijami delajo vse, kar je mogoče, in se trudijo rešiti položaj, v katerem so se znašli srbski državljani, ki so trenutno v Sloveniji in jim je bil zavrnjen vstop na Hrvaško, a se želijo vrniti v Srbijo.

V skladu z novimi režimi in upoštevajoč zapiranje mej v vseh sosednjih državah v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, intenzivno delajo na rešitvi tega problema, so poudarili. Posodabljajo sezname vseh srbskih državljanov, ki čakajo na odhod v Srbijo ter iščejo hitro in učinkovito rešitev. Poudarili so še, da gre v večini primerov za ljudi, ki so se znašli v Sloveniji zaradi tranzita, ne za srbske državljane z urejenim bivanjem v Sloveniji, še navaja STA.

Ne spreglejte