SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na FDV še niso potrdili, da je njihova profesorica potvarjala znanstvena dela

3

termometer

Komisija je pri svojem delu naletela na neodzivnost Karmen Erjavec, ki se ni odločila za sodelovanje in komisiji ni predala potrebnih gradiv, trdijo na FDV.

Senat Fakultete za družbene vede (FDV) je danes obravnaval sum akademske nepoštenosti profesorice Karmen Erjavec.

Senat se je seznanil s prijavo, ki jo je podal profesor Slavko Splichal, in s poročilom komisije, ki se je ukvarjala s primerom Erjavčeve. Komisija je pri svojem delu naletela na neodzivnost Karmen Erjavec, ki se ni odločila za sodelovanje in komisiji ni predala potrebnih gradiv, trdijo na FDV.

Senat brez jasnega sklepa Kljub svojemu strokovnemu in temeljitemu postopku zaradi pomanjkanja dokaznih gradiv, ki bi jih lahko zagotovila le avtorica, komisija ni mogla potrditi ali ovreči suma akademske nepoštenosti, so sporočili s fakultete.

Senat je nesodelovanje avtorice s komisijo označil za neprimerno akademsko držo. O zadevi bo obvestil etično komisijo Univerze v Ljubljani in revije, v katerih je objavljala Erjavčeva.

Erjavčeva priznala napake Zdaj že nekdanjo predstojnico katedre za novinarstvo in redno profesorico na FDV Karmen Erjavec so v začetku leta osumili potvorbe znanstvenih del. Erjavčeva je januarja priznala, da je storila določene napake, ki jih obžaluje, fakulteto pa zaprosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin