SiolNET. Novice Slovenija
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Senat univerze ustavil postopek proti Karmen Erjavec

0,88

termometer

Karmen Erjavec
Foto: STA

Senat Univerze v Ljubljani je na torkovi seji ustavil postopek za odvzem naziva redne profesorice, ki je od oktobra 2015 po prijavi Fakultete za družbene vede UL tekel zoper profesorico Karmen Erjavec.

Kaj so ji očitali? Nekdanjo predstojnico katedre za novinarstvo in redno profesorico na FDV Karmen Erjavec so v začetku leta 2015 osumili potvorbe znanstvenih del. Med drugim naj bi v več člankih uporabila citate iz intervjujev, ki naj ne bi bili opravljeni ali pa niso bili opravljeni tako, kot je bilo napisano. Erjavčeva je takrat priznala, da je storila nekatere napake, ki jih obžaluje, fakulteto pa zaprosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

Obžaluje, da ni hranila gradiva

Kot je dejala odvetnica Erjavčeve Nataša Pirc Musar, je profesorica v preteklosti izrazila obžalovanje zaradi prakse nehranjenja gradiva, na katerem temeljijo njeni članki, saj bi v nasprotnem primeru neosnovane, tudi zlonamerne navedbe prijaviteljev lahko hitro in preprosto ovrgla.

"Četudi je postopek končan in Karmen Erjavec ohranja zasluženo pridobljeni naziv redne profesorice, je prijava, predvsem pa negativno poročanje nekaterih medijev o primeru hudo prizadelo njen profesionalni in tudi osebni ugled," je zapisala Pirc-Musarjeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin