SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Muzej, v katerem iz palčka zrastete v velikana #video

0,60

termometer

V Muzeju iluzij v Ljubljani lahko preizkušate meje svojega zaznavanja. V muzeju je okoli 40 eksponatov, optičnih iluzij in hologramov. Ti se spreminjajo, pojavljajo in izginjajo pred vašimi očmi.

[video: 66982 / ]


Novinarka: Petra Vehovar/Video: Planet TV

V muzeju vas bodo naučili tudi nekaj o vidu, percepciji, delovanju možganov in znanosti, ki se skriva za svetom iluzij, kjer svojim očem nikakor ne smemo zaupati, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV.

V muzeju vas čakata dve nadstropji iluzij, kmalu po vhodu je že prva fotoiluzija. Če naredite nekaj počepov, ki pospešijo srčni utrip, slika utripa skupaj z vami, torej hitreje. V sobi barv lahko po pripovedovanju Urške Humar, vodje Muzeja iluzij, strmiš v steno, ki je bele barve, čeprav so vanjo usmerjeni vsi reflektorji, tako modra, rdeča kot zelena barva. Ko stopite bliže, na stenah nastajajo sence v sekundarnih barvah.

V posebni sobi ste v enem kotu pomanjšani, ko se sprehodite v drug kot sobe, pa iz palčka zrastete v velikana. V muzeju lahko visite s stropa, ali ste še vedno v enem kosu, pa lahko preverite v sobi tisočerih ogledal.

[video: 66981 / ]


Video: Planet TV

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin