Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
15.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 15.24

7 let, 12 mesecev

Mors v zadevi Patria še brez odgovora s sodišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pogajanja s Patrio o reprogramiranju pogodbe o nakupu oklepnikov 8X8 so v teku, a težko je reči, kako daleč so, je dejala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

Povedala je še, da z ljubljanskega okrožnega sodišča še niso prejeli odgovora na prošnjo ministrstva za vpogled v zahtevo za preiskavo v zadevi Patria. Zahteva za preiskavo zoper Cekuto in Zupana Ministrstvo za obrambo je namreč 23. junija sodišču posredovalo prošnjo za vpogled v del zahteve za preiskavo oz. za vpogled v tisti del spisa, ki zadeva morebitno aktiviranje protikorupcijske klavzule. Zahteva za preiskavo je bila na ljubljansko okrožno sodišče vložena 14. maja, po poročanju medijev zoper slikarja Jureta Cekuto in nekdanjega namestnika vodje logistike na ministrstvu za obrambo Petra Zupana.

"Takrat smo sklepali, da se nam v ta del postopka ni treba vpletati" Na vprašanje, zakaj do vpogleda v spis ni prišlo že pred enim letom, ko je pravosodni minister Aleš Zalar omenil možnost vpogleda v spis, je Jelušičeva odvrnila, da informacija do ministrstva za obrambo ni prišla. Kot je opozorila, pa je vprašanje, ali bi lahko ta informacija sploh kakor koli spremenila tedanji položaj. Pojasnila je, da so takrat potekala pogajanja s proizvajalcem o prevzemu vozil. Vedeli pa so tudi, da predkazenski postopek poteka pred tožilstvom in na ustrezen način, zato so sklepali, da se jim ni treba vpletati v ta del postopka, je povedala.

Število kupljenih patrij naj bi precej zmanjšali Danes je zadeva drugačna, ker gre za sodne spise. "Naš položaj je bistveno drugačen, saj smo v pogajanjih, kako reprogramirati pogodbo," je dejala ministrica. Kot je pojasnila, bi lahko bilo v sodnih spisih gradivo, ki bi morda lahko "celo izboljšalo našo pogajalsko pozicijo". Pogajanja s finskim podjetjem sicer še vedno potekajo "v duhu izhodišč, ki jih je sprejela vlada in potrdil odbor za obrambo". Izhodišča niso javna, predvidevala pa naj bi občutno zmanjšanje predvidenega števila kupljenih patrij.

Ne spreglejte