Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2012,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 9. 2012, 21.53

8 let

MOL krivdo za prometno zmedo v Stožicah pripisuje organizatorju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Številni obiskovalci nedeljskega koncerta Il Divo v Stožicah niso imeli kje parkirati. Vozila so zato puščali v okolici dvorane, zaradi česar so jih redarji oglobili.

Nekaterim vozilom so nadeli tudi lisice, a so jih po posredovanju župana Zorana Jankovića brezplačno odstranili. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) pojasnjujejo, da je za urejanje prometa skrbel organizator. Javni zavod Šport Ljubljana, ki upravlja s stadionom in dvorano v Stožicah, ni bil organizator dogodka, ampak je organizatorjem nedeljskega koncerta, podjetju AMC Studio, oddal v uporabo dvorano in parkirišče za 1280 vozil. Organizator je bil odgovoren za pretočnost prometa na uvozih in izvozih v kompleks Stožice in skrbel za parkiranje v parkirni hiši, so zapisali na MOL.

Redarji so voznike opozarjali, naj vozil ne puščajo na zelenici in pločniku Ocenjujejo, da se je na območju Stožic v nedeljo nahajalo približno 4000 osebnih avtomobilov, kar je bil tudi razlog za prometni zamašek. Okrepljene ekipe mestnega redarstva so voznike opozarjale, naj vozil ne puščajo na zelenici in pločniku, česar pa številni vozniki niso upoštevali. Zato so mestni redarji odredili odvoz devetih vozil s pajkom, namestili 43 lisic in izdali 220 obvestil o prekršku, navajajo na MOL.

Lisice so odstranili brez plačila Po dogovoru ljubljanskega župana Zorana Jankovića in pomočnika vodje oddelka na mestnemu redarstvu je bilo 41 lisic odstranjenih brez plačila, dve odstranitvi pa sta bili že plačani. Kot zagotavljajo na občini, bosta ob predložitvi dokazil plačnika denar dobila nazaj.

Občina bo v prihodnje sama upravljala s parkirišči V izogib podobnim zapletom bo občina v prihodnje v primerih, ko bodo vstopnice za športne in kulturno-zabavne dogodke razprodane, sama upravljala s parkirnimi prostori v parkirni hiši in usmerjanjem prometa. Za okoliške ulice in ceste bo veljal poseben prometni režim, zagotovili pa bodo tudi dodatna parkirna mesta, napovedujejo na MOL.

Na MOL pozivajo k uporabi javnih prevoznih sredstev "Razumemo nejevoljo udeležencev koncerta, ki so zaradi nepravilnega parkiranja prejeli obvestila o prekršku, žal pa ni mogoče zagotoviti parkiranja za vse udeležence, zato vselej pozivamo k uporabi javnih prevoznih sredstev. Vendar pa pomanjkanje parkirnih mest ne more biti opravičilo za uničevanje javne zelenice ali ogrožanje ostalih udeležencev v prometu," še poudarjajo na občini.

Obiskovalcem tudi svetujejo, naj se o možnosti parkiranja v primeru zasedenosti parkirnih mest na Stožicah pozanimajo na spletnih straneh Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice in Javnega zavoda Šport Ljubljana.

Kot so zapisali na mestni občini, se je nedeljskega koncerta udeležilo sicer več kot 10.000 ljudi, s čimer je Ljubljana "doživela še enega od glasbenih vrhuncev".

Ne spreglejte