Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 3. 2015,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miro Cerar Janko Veber Vesna Györkös Žnidar Karl Erjavec Matej Tonin Janez Janša Janez Janša Alenka Bratušek

Sobota, 21. 3. 2015, 17.14

8 let

Ministra Janko in Vesna zbežala v kočevski pragozd! (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kako idilično je bilo še v sredo dopoldne! Vladna ekipa z Mirom na čelu z lopato v roki je sadila medovite lipe. Le nekaj ur za tem je šlo vse v franže, zaradi Janka je bila na nogah vsa Slovenija.

"Človek posadi, čebela opraši." Takšne vlade, kot je ekipa Mira Cerarja, še ni bilo! Vsi so se spravili nanjo, mediji jo pošiljajo v pokoj in napadajo z vseh strani, ministrska ekipa pa meni nič, tebi nič najde čas tudi za sajenje lip na idilični lokaciji na Brdu pri Kranju. Vlada se je pridružila vseslovenski akciji Čebelarske zveze Slovenije z zgornjim sloganom, njen predsednik pa je vzel v roke lopato in zasadil lipo.

Kdo zna vihteti lopato, kdo se spozna na drevje? Vse vlade do zdaj so delovale izrazito tehnokratsko, medtem ko Cerarjeva vlada na terenu dokazuje, kako veliko ji je do pristnega stika med človekom in naravo. Tako naša vlada izraža skrb ter prizadevanje za naše okolje in kranjsko čebelo, saj je lipa medovita rastlina, ki bogati čebeljo pašo.

In kakšno enotnost je pokazala vlada! Prišli so vsi ministri, se postavili v brezhibno vrsto, premier Miro pa je imel kratek, a neverjetno ploden nagovor. Vredno si je tudi pogledati, kako spretno je vihtel lopato. Res je potreboval nekaj spodbude, na posnetku pa boste v ozadju slišali tudi strokovno prigovarjanje zunanjega ministra Karla Erjavca, da je treba rahlo zemljo tudi malo shoditi.

Zakaj ste ustavili posnetek? Zdaj se gotovo že sprašujete, zakaj za vraga smo dvakrat ustavili posnetek ter obkrožili obrambnega ministra Janka Vebra in notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar. Priznamo, tudi mi na terenu najprej nismo videli nič sumljivega. Šele večerna analiza posnetka po popoldanskem izbruhu škandala z vojaško obveščevalno službo obrambnega ministrstva nam je odprla oči.

A gremo lepo po vrsti, kakor hiše v Trsti. V uredništvu Satirikona nikakor ne razumemo, zakaj bi bilo lahko sporno, da je obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo (OVS) pripravljala analizo pozitivnih in negativnih vidikov privatizacije Telekoma Slovenije.

Janko dela Javnost je namreč močno kritična do neučinkovitosti državne uprave, zdaj pa kar naenkrat takšno razburjenje, ker je minister Janko naložil vojaškim obveščevalcem dodatno delo, ki ni v njihovem opisu del in nalog! Kakšna hipokrizija medijev in mnenjskih voditeljev!

Se vam zdi, da je toliko dela s preverjanjem vojaških in političnih razmer zunaj države ali pa z zbiranjem podatkov o državah, kjer naši vojaki pomagajo v mednarodnih organizacijah? Nas tujci res tako vojaško ogrožajo, da so vse kadrovske zmogljivosti OVS zasedene? Janko in vojaški vrh sta ugotovila, da ne, in ukazala delo tudi na drugih področjih.

Vpitje bolestno ambicioznega krščanskega demokrata In kaj dobi Janko v zahvalo? Nedržavotvorno vpitje bolestno ambicioznega krščanskega demokrata Mateja Tonina, ki je domnevni vdor vojaške v civilno sfero primerjal celo z znamenito afero Depala vas, ki je leta 1994 odnesla Janeza Janšo. Kam smo prišli?!

Janko je našel pot do učinkovitejše državne uprave in z izmenjavami obveščevalnih podatkov o privatizaciji Telekoma Slovenije tudi ni hotel obremenjevati drugih organov, recimo civilne obveščevalne službe Sova. Torej spet prihranek časa, energije in denarja, a tega nihče ne zna ceniti! Celo Miro ima dvome in zdaj od Janka zahteva neka poročila.

Zakaj ste že ustavili posnetek? In zdaj smo tam, kjer se je ustavil naš posnetek. Samo Vesna, da, notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, je takoj razumela, da je Janko v stiski, ko je nekaj minut po prihodu na Brdo prejel grozilni SMS, naj se umakne s položaja, ker bo kmalu izbruhnila obveščevalna afera.

Logično je, da je na stran pogumnega Janka stopila prav ona, saj so hoteli zrušiti tudi njo, in to le zato, ker so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada v zadevi Alenka Bratušek pač morali preiskati tudi prostore predsednika vlade.

Panika neke vladne svetovalke Če boste pozorno pogledali in poslušali zgornji videoposnetek, boste videli, da sta Janko in Vesna skupaj zapustila prizorišče idiličnega Brda, neki ženski glas pa je v rahli paniki dvakrat ponovil: "Ministrica, ministrica …" Po naših zanesljivih informacijah je šlo za paniko neke vladne svetovalke, ki ji je prišlo na uho, da sta Janko in Vesna v kratkem klepetu med sajenjem lipe sklenila trdno zavezništvo in se zaobljubila, da bosta drug drugega v imenu pravice ščitila do konca.

Janko se je še nekaj dni trudil pojasniti vse v zvezi z legitimno akcijo obveščevalcev pri preučevanju pozitivnih in negativnih vidikov privatizacije našega največjega telekomunikacijskega operaterja. Sklical je novinarsko konferenco, na kateri je navdušil s prepričljivostjo, ob vsem delu na ministrstvu je hodil na večerne informativne oddaje, pri tem pa pozabil povedati nekaj, na kar posebej opozarjamo.

Politične hijene Ali ni neverjetno korektno od pokončnega Janka, ki je že kot poslanec jasno govoril o privatizaciji kot veleizdaji, da je OVS naročil analizo, ki naj preuči ne samo negativne, ampak tudi pozitivne vidike privatizacije? Ob takšni nevtralnosti zdaj politične hijene od njega zahtevajo odstop? Kam smo prišli?! Janku je prekipelo. Po naših zanesljivih informacijah je danes zjutraj poklical Vesno, spakirala sta kovčke in se odpravila na vojaško varovano območje Gotenica. Uredila si bosta tudi kolibo v kočevskem pragozdu. Od tu bosta načrtovala vse nadaljnje aktivnosti, če bi si ju Miro drznil zamenjati.

Naj živita Janko in Metka! V uredništvu Satirikona bomo naredili vse, da Janko ostane obrambni minister, Vesna pa notranja ministrica! Ne bomo se pustili ustrahovati pritiskom! Če bo treba, bomo uredništvo preselili v kočevski pragozd. Naj živita Janko in Metka, ups, Janko in Vesna!

Ne spreglejte