Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
6.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

vreme dež poplave

Sreda, 14. 10. 2015, 6.53

6 let, 7 mesecev

Meteorna voda zaliva kleti, reke bodo naraščale (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V večjem delu države so rečne struge polne, dodatne padavine lahko v nočnem času povzročijo razlitje rek. Oranžni alarm je razglašen zlasti na porečju Krke.

Padavine, ki se bodo nadaljevale do petka, lahko povzročijo razlitje rek na izpostavljenih mestih oz. na območjih pogostejših poplav, je za STA povedal dežurni hidrolog agencije za okolje Nejc Pogačnik. Do razlitja lahko pride predvsem na porečju Krke, zato je za to območje razglašen oranžni alarm.

Reka Vipava s pritoki trenutno v zgornjem toku ne narašča več, medtem ko v spodnjem toku še narašča in se razliva v manjšem obsegu. Naraščanje se bo sicer v naslednjih urah nekoliko umirilo, kar pa lahko ob mogočih močnejših padavinah v noči na četrtek ponovno začne naraščati in se razlivati v širšem obsegu.

Ljubljanica bo imela v teh dneh nekoliko povišan pretok, a širšega poplavljanja na območju Ljubljanskega barja trenutno ni pričakovati.

Močnejše poraste rek lahko pričakujemo v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji Zaradi močnih nalivov, ki so danes močnejši v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, jutri tudi v vzhodni, bodo po podatkih Agencije za okolje, Oddelka za hidrološko prognozo, močno porasle manjše reke in hudourniki v Vipavski dolini, na Goriškem, na območju Idrijsko-Cerkljanskega hribovja ter Škofjeloškega hribovja. Pri tem lahko pride do razlivanj na izpostavljenih mestih ob vodotokih.

Morje lahko poplavi nižje predele obale Jutri dopoldne lahko zaradi južnega vetra na slovenski obali pričakujemo povišano plimovanje morja. Poplavi lahko nižje predele obale.

Naraščanje rek se bo zaradi močnih padavin nadaljevalo tudi v noči na četrtek in v četrtek.

Padla bo povprečna mesečna količina dežja Jutri bo oblačno in večji del dneva še deževno, predvsem na jugu Slovenije bodo možne tudi nevihte. Proti večeru bodo padavine od zahoda pričele slabeti, v noči na petek pa bodo večinoma ponehale.

Hubelj! #ajdovščina #nature #wild #river

A video posted by Lokalne Ajdovščina (@lokalne_ajdovscina) on

Ne spreglejte