Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2023,
15.33

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,86

80

Natisni članek

Luka Mesec občina civilna zaščita policija gasilci nesreča nesreča Vrhnika

Petek, 17. 2. 2023, 15.33

1 leto, 2 meseca

Mesec: Prišel sem ponudit roko ponesrečenim in prebivalcem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,86

80

Po današnji nesreči v obratu za izdelavo pirotehnike na Vrhniki je ena oseba umrla, dve pa sta huje poškodovani. Skupne izjave za javnost v Sinji Gorici blizu Vrhnike se je udeležil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. "Rad bi izrekel sožalje svojcem in zaželel čim hitrejše okrevanje ponesrečencem. Rad bi se tudi zahvalil gasilcem, policiji, civilni zaščiti in občini za hiter odziv."

V skupni izjavi za javnost so predstavniki reševalcev sporočili, da je bil požar dokaj hitro pogašen. "Ob zaključku intervencije smo pregledali okolico. Zadeva je pogašena in varna. Na mestu nesreče ostaja gasilska straža," je povedal vodja intervencije z Gasilske brigade Ljubljana Tomaž Ažbe.

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite občine Vrhnika Peter Rodič je dejal, da so deli kompleksa manj poškodovani in po pregledu niso zaznali nevarnosti.

Predstavnik policije, komandir policijske postaje Vrhnika Vladimir Adam je povedal, da še vedno poteka ogled območja nesreče, zato o vzrokih eksplozije še ne morejo govoriti. "Apeliram na prebivalce in obiskovalce, naj se območju ne približujejo brez potrebe," je še dodal.

Župan občine Vrhnika Daniel Cukjati je na dogodku za javnost dejal: "Posledice so pod nadzorom, a žal je prišlo do najhujšega. Izrekam sožalje svojcem umrlega, vsem poškodovanim pa želim čim hitrejše okrevanje."

Mesec obljubil pomoč 

Minister Mesec je dodal, da je prišel kot predstavnik vlade ponuditi roko prebivalcem Vrhnike in tako organom kot prebivalcem obljubil pomoč. "Ko bodo znani vzroki nesreče, bomo ukrepali tudi na politični ravni, da do takih nesreč ne bi več prihajalo," je še dejal Mesec.

Eksplozijo, ki se je zgodila v petek ob 11.30 in v kateri je razneslo smodnik, so zabeležile tudi najbližje potresne opazovalnice državne mreže. 

Obširneje smo o nesreči poročali v tem članku: 

Novice Vzrok eksplozije na Vrhniki neznan. Ena oseba umrla, dve življenjsko ogroženi. #video #foto
Ne spreglejte