Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2010,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 19. 2. 2010, 9.42

8 let

Med dobrimi sosedi ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še pomnite, prijatelji: Oglejski sporazum, zunanji minister Lojze Peterle, slovenske nepremičnine in italijanski interesenti tudi iz "optantskih" vrst za naše nepremičnine, piše se leto 1994.

Pa potem 1. julij 2008, uvedba slovenskih vinjet za avtocestno mrežo. Komisar Tajani je na koncu skrušeno ustavil postopek Bruselj je bil vsaj "uradno" zadovoljen. Ob nastopu Pahorjeve vlade novembra 2008 pa se je zalomilo, evropski komisar za promet Tajani je zagrozil s tožbo proti Sloveniji zaradi režima naših vinjet, ker nimamo kratkotrajnih. Pahorjeva vlada je potem uvedla tedenske in mesečne in ukinila polletne, ob tem letne tudi občutno podražila na 95 evrov, pa to dobrih sosed, razumljivo, ni razveselilo. Še naprej so vztrajale pri domnevni diskriminatornosti našega režima vinjet, ampak na koncu je naša država "evrobirokratom" dokazala, da je cena vinjet v rokah vsake posamezne države evropske 27-erice in da je sorazmernost v veljavi in ceni slovenskih vinjet zagotovljena. In Bruselj oziroma njegov komisar za promet, Italijan Tajani, je šele konec minulega meseca skrušeno ustavil postopek proti naši državi. Kako prijateljska gesta, mar ne?

Iz spanja se je le prebudila tudi naša politika Zdaj pa najbolj vroča zgodba. Zgodba nastajajočega plinskega terminala v Žavljah, vrednega 600 milijonov evrov, gradila ga bo španska družba Gas Natural. In to navkljub odločnemu nasprotovanju okoljevarstvenikov in razumnikov na obeh straneh meje, ki opozarjajo, da so s terminalom ogroženi vitalni okoljski cilji ter cilji trajnostnega razvoja vsega morskega, obalnega in priobalnega območja severnega Jadrana. Pa to očitno italijanskega premiera Berlusconija, ki tako rad "treplja" po rami kolego Pahorja, ni prepričalo, da italijanska vlada za graditev terminala ne bi izdala gradbenega dovoljenja. Zdaj pa se je iz zimskega spanja končno le prebudila tudi Slovenija, kljub temu, da že ves čas nasprotuje gradnji plinskih terminalov. Novi okoljski minister Roko Žarnić je včeraj napovedal celo tožbo proti Italiji. Zakaj je ni že njegov predhodnik Karl Erjavec, ni znano. Slovenija pa najprej prosi Bruselj, naj ukrepa, ta pa vrača žogico, češ problem uredita sami. Jasno, kaj drugega tudi ni bilo pričakovati ob nekajletnem mencanju naše politike. In Slovenija bo zdaj bržčas tožila Italijo pred sodiščem Evropskih skupnosti. Italijani pa v jok in na drevo! Halo? Koliko tožb proti Italiji pa je že odprtih na sodišču, ja, koliko? Slovenska nikakor ni in ne bo zadnja. Zdaj naj bi menda slovenska politika stavila na neformalne pogovore in lobiranje med prijateljskimi vplivnimi državami unije. A res? Ali ni za to že malce prepozno? Samo nepopravljivi optimisti verjamejo v pravljice, žal plinski terminali v severnem Jadranu, v skorajda predmestju Ljubljane nikakor niso več pravljični objekti!

Ne spreglejte