Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2008,
15.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2008, 15.07

8 let, 5 mesecev

Mate in Gazvoda dosegla soglasje o izplačilu odškodnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Minister za notranje zadeve Dragutin Mate se je po pogovoru z Antonom Gazvodo in njegovim odvetnikom Urošem Pogačnikom ter po preučitvi vseh okoliščin primera odločil, da ministrstvo plača odškodnino.

Gazvoda odločitev ministrstva ocenjuje kot korektno. "Policija je ravnala v skladu z zakonodajo" Za ministrstvo za notranje zadeve sicer še naprej ostaja nesporno dejstvo, da je policija v letih 1997 in 1998 ravnala zakonito in pravilno. Policija je po njihovem mnenju ravnala v skladu s takrat veljavno zakonodajo in z odločitvijo sodnika za prekrške, saj je bila dolžna izvršiti izdano odločbo, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Zato ministrstvo pri vloženi reviziji vztraja, Vrhovno sodišče pa bo v revizijskem postopku dokončno presodilo, ali je na podlagi izdane odločbe sodnika za prekrške iz leta 1998, ki jo je policija realizirala, prišlo do protipravnega ravnanja državnih organov. Gazvoda in ministrstvo tako odločitev prepuščata Vrhovnemu sodišču, ki je pristojno odločati o vloženih revizijah, so sporočili iz odvetniške pisarne Čeferin, ki zastopa Gazvodo.

Spomnimo: Gazvodi je policija pred desetletjem posekala nasad industrijske konoplje, ki jo je Gazvoda gojil izključno za pridobivanje eteričnih olj. Sodišče je dosodilo, da so policisti ravnali nezakonito in da Gazvodi skupaj z obrestmi pripada nekaj več kot 220.000 evrov odškodnine, ki pa je MNZ ni hotelo plačati, zato je Gazvoda več kot dva tedna gladovno stavkal v sprejemnici ministrstva.

Ne spreglejte